FACİA LEKESİ

BB Erzurumspor, Nazilli Belediyespor ile oynadığı Türkiye Ziraat Kupası maçında , kayıplarda idi.  Aslında oynadığı demek te doğru değil ya , ‘ oynamaya çalıştığı ‘  daha doğru bir tabir olur.

 

 

 

Bir takım esas gayesi  ligde  yükselmek için ne olacağı belli olmayan ve birkaç maç sonra bile tephetaklak olacağı maçlara ağırlık vermek yerine , tadında  maç oynamalı ..

 

 

 

Küçümsemiyorum, büyük lafta etmiyorum ama BB Erzurumspor,  bir ilçe takımına yenilecek takım değil, olmamalı da. Sen 6-2 ile Altınordu'yu darmadağın et , Samsun’dan bir puan getir , sonra gel evinde  penaltılarda zar zor mağlup ol “!  Bu hazmedilecek bir konu değil..

 

 

 

Ben şunu anlarım ; “ lige ağırlık vereceğiz, kupa’da fazla şansımız olmayabilir “ buna eyvallah..  Ancak, ilk yarı oyun diye bir şey yok, az daha uzatmasında   fileleri sarsılacaktı.. İkinci yarıda  ortada yok ! maçın sonuna doğru bir hareketlenme, rakip ceza alanına girmeler ve şutlar derken kalecinin kalesinde devleşmesi ..!

 

 

 

Takım yenilecek mi ..  İkinci yarı tek gol  ile bu iş biterdi ..  90 + 7  aynı !  2 devre 30 dakika uzatma aynı ! sonra penaltılar  ve 5-6 mağlubiyet ..

 

 

 

 

Formaların üzerinde kulüp ismi yazmasa  herkes Nazillispor’u, Erzurumspor sanır ..!

 

 

 

Nazillispor 2. Lig takımı ama  bir kısmı süper ligde oynamış bir takıma karşı öyle bir mücadele örneği gösterdiler ki , canı gönülden kutlarım. İnanmak, yüreği ile oynamak, varını yoğunu ortaya koymak, oyun disiplininden uzaklaşmamak ve 40 yaşında gencecik bir hoca..

 

 

 

Ben bu maçın kaza olduğuna inanmak istiyorum !

Sanırım artık hoca da takımdaki bazı püskülleri kesmek için 120+7 :  toplam 127 dakikada bazılarını görmüştür, kalemi  eline alıp, ayıklamaya başlamalı.. Erzurumspor kulübü, ‘tatil kampı ‘ değil..

 

 

 

Nazillispor karşısında bu takımı tanıyamadım, ‘uyur-gezer ‘ bir takım, hevessiz.  Hedefsiz, sorumsuzluk örneği çok idi .. Maçtan skor istemedim hatta kaç kez ‘umarım kupayı bırakırlar ‘ dedim. Ligde  hedef koyan Erzurumspor için  kupa,  ayak bağı ..

 

 

 

Ama bir gerçekte var ki, tersten bakınca  Erzurumspor’un   mağlubiyetinin de bir  raconu  var.. Uzatmalara , penaltılara gerek yoktu diye düşünüyorum.. Takımda oynamayan oyuncu kalmadı .. Bir kaleci Szumsk bir de Novikovas oynamadı ..!

 

 

 

 

Erkan Sözeri hocamız’dan beklentim galibiyet değildi, lig için maç provalarıydı, “ korkusuzca atak hazırlığı,  sağlı/sollu şutlar , kendi alanından hızla çıkabilen Erzurumspor, top çevirme – etkili hücumlar , oyun hazırlığı… Ya da çıkar gençleri oynasınlar .. sonuç mu ? ne oluyorsa olsun ..  Çok şey mi beklemişim ?

 

 

 

Sanki biraz üzdünüz herkesi, facia lekesi sürüldü altın harfli geçmişe..  ! Yeniledebilirsiniz  bunu bir şey demem ama, biraz ciddiyet .. Futbolün raconuna ters düştü Erzurumspor bu maçta.

 

 

 

Nazillispor Erzurum’da, gerçek bir “ efe “ gibi oynadı, mücadele etti, koştu, vurdu, gol pozisyonuna girdi. Tebrik etmeyelim de ne yapalım ?.. Kutlarım Nazilli Belediyesporlu tüm futbolcuları ve 40 yaşındaki  futbol  adamını..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.