ERZURUMU SARSAN CİNSEL İSTİSMAR OLAYI.

Erzurum’da dini eğitim faaliyeti yürüten Diyanete Bağlı bir kurumda erkek çocuklarının cinsel istismara maruz kaldıkları ortaya çıktı. Bu olan şehri derinden sarstı.

 

 

İhbar dün akşam saatlerinde yapıldı. Telefondaki ses H.B.E Kuran kursunda 10 -11 yaşlarında 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı, failinin kaçtığını, olayın üstünün kapatılmasından endişe duyduklarını söylüyordu. Araştıracağım deyip telefonu kapattım. Elim ayağım   esti, böyle bir şey olabilir miydi? Önce inanamadım. Hemen yetkili, ilgili kim varsa aradım. Sesleri halleri tavırları olayın doğru olduğunu ele veriyordu. Sonra benim telefonum, bir çok kişi tarafından arandı. “ Aman bu olay duyulmasın, şehrin imajını düşün, bu tip kurumların imajını düşün kötü olur.” diyerek hatır koymak isteyenler oldu.  Demek ki hepsinin haberi vardı. Kesin bilgiyi almak için sabahı zor ettim. Önce müftü beye ulaşmaya çalıştım, kendisi 1001 hatim programına Cumhurbaşkanını davet etmek için Ankara’da yoğun mesai harcıyormuş ulaşamadım. Sonra Müftü yardımcılarına ulaşmak istedim, kapı duvar. Hemen Erzurum Valisi Okay Memiş’in yanında aldım soluğu.  Ne acıdır ki Vali bey olayı doğruladı. Zannının kaçmak isterken Yozgat’ta yakalandığını ve güvenlik nedeniyle de Erzurum’a getirilmediğini belirterek, Hemen adı geçen kurumda görevli bir çok kişi hakkında idari soruşturma başlatarak, görevden uzaklaştırıldıkları, Cumhuriyet Savcılığının da gerekli adli işlemleri başlattığını söyledi.   Sayın Valimiz de Erzurum hassasiyetiyle “ olayın haber olmaması arzusunu ilettikten sonra yine de siz bilirsiniz.” dedi.

 

 

Kimse kusura bakmasın, empati yapmalıyız. O çocuğun ailesinin yerinde olsanız, “aman kimse duymasın” deyip  şehrin imajı düşüneceğiz son şey olur. Sayın müftü Beye de bir çift lafım var. Ankara’da, nasıl şovumu yaparım diye koşturmaktansa, Erzurum’da kalıp çocuklarımıza sahip çıkın. Öğrendik ki bu alçak sapık gönüllü belletmenmiş. Erzurum’da bunun gibi kaç gönüllü murakıp var araştırılsın. Bunu kim o kuruma almış, soruşturulsun. O Kuran kursundaki diğer bütün çocuklar uzman psikolog eşliğinde dinlensin. Belki de diğer çocuklarda aynı muameleye maruz kalmış olabilir. Suçlu kimse en ağır şekilde cezalandırılsın.

 

Süreci sonuna kadar takip edeceğimizden kimsenin kuşkusuolmasın... 

 

 

                          

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ekoli 11 Aralık 2021 08:38

    Bu nasıl sapkınlıktır,nasıl şerefsizlik bu Diyanet kesinlikle kapatılmalı, Çoçuklarınıza sahip çıkın göndermeyin bu sapkın şerefsiz mahlukatların yanına, Anne ve baba olarak kendiniz öğretin Aklınızı başınıza alın ..

  • yasemin d 11 Aralık 2021 07:03

    bravo size, korkmadan cekimmeden gercekleri yazdiginiz icin

  • Ferruh Ali 11 Aralık 2021 01:00

    Cesaretimizden dolayı tebrik ederim. Gazeteciliğin Hakkını veriyorsunuz.

  • kivilcim tur 11 Aralık 2021 00:02

    Helal olsun size .Ben bir Anne olarak defalarca okuyup agladim .Kimbilir kac cocugumuz Turkiyenin neresinde bu mahlukatlar tarafindan neler yasiyor .Cok uzgunum sizin gibi ismail saymaz gibi duyarli insanlara gazetecilere Cok tesekur ediyorum

  • Yaşar Yıkıcı 10 Aralık 2021 21:15

    İyi ki varsınız.Fikri takip bekliyoruz.

  • Toprak kuzey 10 Aralık 2021 08:27

    Biliyordunda elinde de ispatin vardi muftumu cozecek bu isi onun isimi bu kolluk kuvvetlerine savciliga gidip sikayette bulunsaydinya ne kolay degilmi kurumlari suclamak asil suclu sensin bildigin halde gidip sucduyurusunda bulunmadin