SPOR Haber Girişi : 11 Mayıs 2021 13:11

Erzurumspor’un  geleceğini aramak

Erzurumspor’un  geleceğini aramak
Gazeteci Fikret Dadaş, Erzurumspor için bundan sonra yapılması gerekenleri sıraladı...
  1. BB Erzurumspor’da  sağlıklı karar verebilecek deneyimli yönetim ihtiyacı var.   5-6 kişi  kalmış onlar da Onursal başkanın ricası ile yönetimi ‘zarureten ‘ kabul etmiş kişiler.  Profesyonel kulüp yönetimini bilmiyorlar, bu tür bir kulübün yönetiminde acemiler fakat  tek başlarına karar verme yetkileri yok ! (Hikmet Karaman olayı )

 

 

  1. Takımda iki yönetim var biri Yönetim kurulu, diğeri  ‘üst yönetim ‘ . Yönetim kurulu emanetçi gibi bir şey, tek başına karar alamadıkları için her şeyi üst yönetime danışmak zorundalar. Danışıyorlar ama üst yönetim de daha sonra karar verdiği için, karar alma güçlüğü yaşanıyor.

 

 

 

  1. BB Erzurumspor futbol takımı kuran bu noktaya getiren BB Belediye Mehmet Sekmen’dir bu gerçek fakat Sekmen’e akıl verenlerin de fazla bir etkisi olduğu gerçeği var. Sayın Sekmen sezon başı hatalı transferleri görüp masaya yumruğu vuramadığı için, bu sezon hatalarla başladı. Zaten takım şampiyon olduğu zaman Otobüsün üzerinde olmak ve reklam panoları ile ilgili olarak sadece Sekmen’in görüntüsüne yer verilmesi Üneş yönetimini üzmüştü. Üneş te ‘takımı ben şampiyon yaptım, ben başkanım transferimi yaparım ‘ diyerek Sekmen’i by-pas edip sezonbaşı transferlerini yaptı. Sekmen, Üneş i bu noktada istifaya zorlayamazdı , çünkü Üneş takımı şampiyon yapmış bir başkan idi!. Sekmen‘de  ‘ ara transferi yaptırtmayacağız ‘ diyerek Üneş’i istifa ettirdi. Sonuçta Erzurumspor, bu  ‘ben tartışmalarından ‘  büyük zarar gördü.

 

 

  1. Yönetimde 5-6 kişi kalmıştı bunlardan biride Ömer Düzgün idi ve Sekmen  Ömer Düzgün ü işaret etti, Düzgün istemese de  Sekmen’e karşı duramadı  başkanlığı mecburen kabul etti.

 

 

  1. BB Erzurumspor için yapılan transferlerde işi bilen Erzurumlu Teknik adamların dışlanması, ‘ bilinçli transfer komitesi ‘ kurulamaması bu arada birçok futbolcunun izlenmeden alınmış olması. Köklü bir kulüp sezon sonu gelmeden hangi futbolcuyu transfer etmek istediğini masaya koyacak çalışmayı yapmalı. 

 

 

6-    Sürekli hazır futbolcu alalım derken,  ‘kötünün iyisi ‘ antrenman yapmamış, başarısı olmayan ‘sıradan ‘  futbolcuların alınması,

 

 


 

  1. Erzurumspor alt yapısının başına  bu işi çok iyi yapabilecek Erzurumlu Teknik Adamlar var iken, mevcutların tepesine  futbol ile ilgisi olmayan , sırf  ‘siyasi referanslarla‘  hiçbir başarısı olmayan kişilerin getirilmesi, altlarına araba çekilmesi, lüks otelde yatırılıp yedirilip içirilmesi ..! Oysa Erzurumlu Teknik adamlar bu işi çok başarılı bir şekilde, daha da hesaplı yapabilme tecrübeleri varken!

 

 

8-    BB Erzurumspor  takımı bundan sonra çok iyi bir transfer komitesi kurmalı. Bu komite, siyasi baskıların giyotininde değil, futbol yeteneği olan, meşhur olmamış, futbola aç, elinden tutulması gereken futbolcuları bulup getirmeli. Vakit geçirilmeden bu yapılmalı Necdet Gümüşenek , Uğur Bayarslan, Kürşat Karakaş  gibi (isimlerini yazamadığım arkadaşlar kusura bakmasın) bu memleket için hayatını adamış kişiler mendil gibi burun silip bir kenara atmamalı.

 

 

 

9-    BB Sayın Sekmen artık birilerine güvenip emanet usulü bir takımın yönetilemediğini kendisi de görmüştür. Bu başarısızlıklarda  Erzurumspor darbe üstüne darbe yediği gibi, sayın Sekmen de yara almaktadır. Her yol Roma’ya çıkar misali her ok, Sayın Sekmen’e doğru gelmektedir. Bir siyasi olarak, bunun hesabını yapacak biri olarak biliyorum.  Öncelikle bu takımı bulunduğu yerden kucaklayıp, yeni bir hamle ileri taşıyabilecek kişilere kapıları açmalıdır. Onlarla konuşmalı, hedeflerini öğrenmeli, kesinlikle destek olmalı, şirketleşme mi olur, başka bir yol mu önerilir ortaya çıkabilecek, hikayeden projelere değil  ‘ ciddi projeleri olan ‘ kişilere bir şans vermelidir.

 

 

 

10-                      Yiğidi öldür hakkını ver misali, tarihe gömülmüş 1968 Erzurumspor’un  hafızalardan silinmemesi için  BB Erzurumspor’u kurup Süper lig’e çıkmasında katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de küstürülmemesi gerekir, sonuçta ortada bir emek var. Kulübün mali durumunu gelir /gider hesaplarını bilmediğimden dolayı  o tartışmalar ayrı boyutta  irdelenmeli.  Yeni bir oluşum olsa bile  Erzurumspor geleceğinde, Belediye’nin de katkısı devam etmeli, bu destek  kaybedilmemeli diye düşünüyorum.

 

 

 

11-                      Erzurumspor’un süper ligde tutunması mucize gibi bir şey. Sadece ligin 24 takıma çıkartılması ile düşmez.! Şimdiden Erzurumspor’un geleceğine şekil verilmesi için Mehmet Sekmen’in  varsa talipliler onlara kapıyı aralaması, onlarla konuşması, destek olmasını Erzurumspor’un geleceği açısından  olumlu buluyorum.

 

 

 

12-                      Gün birlik ve Erzurumspor’un sağlam temellerde yükselmesi için elbirliği günü.. Giden gitti, boşa konuşmanın hiç kimseye bir yararı yok, geleceğe bakalım.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mikdat Özden 11 Mayıs 2021 18:42

    Erzurum sorsan herkes yönetici teknik direktör. Oysa kimsenin anladığı yok. Sekmen'de bunlardan biri. Adam daha belediyeyi yönetemiyor.

  • Mevlüt tercan 11 Mayıs 2021 16:00

    Takim düştü sekmen işin içinde bir türlü bulunmalı, tabiki çıkmamız öyle okadar kolay olmayacaktır. Çok yazık oldu kahrolduk