SİYASET Haber Girişi : 31 Ekim 2022 12:27

ERZURUMLUNUN ÇİLE AYLARI BAŞLIYOR

ERZURUMLUNUN ÇİLE AYLARI BAŞLIYOR
Serhat Can Eş, Kasım ayıyla birlikte Erzurumluların çile aylarının başladığını belirterek, Dadaşların  yapılan zamlar sonrasında kışın nasıl ısınacağını kara kara düşünmeye başladığını söyledi.

CHP’li Serhat Can Eş yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “ Erzurum’a kar yakışır elbette. Palandöken, beyaz gelinliğini giyindi mi seyrine doyum olmaz. Ancak Erzurum’da kışın rengi beyaz değil karadır. Neden kara kış denir bilir misiniz?  Erzurum’da kışı geçirip bahara çıkmak zordur da ondan. Ekim ayının sonunda başlar kış, Mart sonu ancak gelir bahar. 6 ay soğukla mücadele eden bir şehirdir Erzurum. Yaşanan ekonomik kriz sonrası, yapılan son zamlarla ciddi bir maliyettir Erzurum’da kış. Zaten geçinmekte güçlük çeken vatandaş, kışın adeta perişan olur. Doğal gaz faturası altında ezilir. Odun kömür fiyatları almış başını gitmiş. Yaksa olmaz, yakmasa olmaz. Kışın büyük bir kısmını battaniye altında geçirir. Çiledir Erzurum’da kış çile.  Defalarca söyledik, geçmişte ithal kömür Erzurum’da sübvanse edilirdi. Doğal Gaz da sübvanse edilmeli diye. 20 yıldır bu çağrıya ülkeyi yönetenler kulak tıkadı. Duymadı Erzurum’un sesini. Bir kez daha aracılığınızla talep ediyoruz. 6 ay, kış aylarında Devlet doğal gazdan Erzurum’da vergi almasın. En azından KDV oranında bir indirim yapsın. Bu şehirde yaşayan insanlar bu kadarcık bir pozitif ayrımcılığı hak ediyor.” dedi.                                            

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fikret Akbaş 31 Ekim 2022 13:04

    Aynen katılıyorum bu görüşe, kışın sert geçtiği illerde devletin kömür,odun ve doğal gaz üzerindeki ÖTV ve KDV,yi kaldirmalidir,bu gidişle