GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 20 Ocak 2022 23:00 Haber Girişi : 20 Ocak 2022 12:33

ERZURUMLULARIN YAPTIĞINI ÇORUMLULAR BİLE YAPMADI

ERZURUMLULARIN YAPTIĞINI ÇORUMLULAR BİLE YAPMADI
TBMM'de yapılan seçimlerde Erzurum 25, Çorum 282 oy aldı. Durum şehir merkezinde tepkiyle karşılandı...

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Barolar Birliğinden seçilen üç ismi dün TBMM'de oylandı. Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan'da Barolar Birliğinin yaptığı seçimde ilk üçe girerek,  TBMM’de yapılan seçime katılmaya hak kazanmıştı.

 

 

 

Dün yapılan meclisteki seçimlerde,  Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar AYM'nin üyesi olarak seçildi. Yaşar, AKP Çorum İl Başkan Yardımcılığı ve AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.

 

 

 

Yapılan seçimlerde Erzurumlu aday Talat Göğebakan'ın 25, Çorumlu Kenan Yaşar'ın 282 oy alması, Erzurum'da tepki ile karşılandı. İşte Erzurum'un meclisteki ağırlığı bu diyen Erzurumlular, " iki eski bakan, bir eski MKYK üyesi, bir Genel Başkan Yardımcısı ve alınan 25 oy. İnının bu 25 oyuda Talat Göğebakan kendi gayretiyle almıştır. Erzurumlu vekiller Talat Göğebakan'a bırakın oy istemiyi, kendileri bile oy vermemiştir." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

 

 

 

Öte yandan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli sosyal medya hasabından oy kullanırken çekilen foğrafını paylaşarak, "  Anayasa Mahkemesi Üye seçiminde gönül ferahlığıyla Erzurum Barosu Başkanı, değerli hemşehrim, Talat Göğebakan Bey için oy kullandım. Allah hayırlısını nasip etsin." notunu düştü.

 

 

 

Talat Göğebakan'ın aldığı oy, Erzurum'da MHP tabanını da rahatsız etti. Ülkücü kimliğiyle tanınan Talat Göğebakan'ın seçimlerde aldığı oyla ilgili tepkilerini dile getiren MHP'liler, " Sacit Adalı'dan sonra ilk kez Anayasa Mahkemesi Üyeliği için bir ülkücü aday oldu. MHP olarak bizler Cumhur İttifakı çatısı altında, AK Parti'nin bir çok talebini yerine getirirken, hiç bir talebimiz karşılık bulmuyor. Duyuyoruz ki Erzurumlu Genel Başkan Yardımcımız bile, Talat Bey'e aday olmaması yönünde telkinde bulunmuş. Cumhur İttifakının adayı Kenan Yaşar demiş. Ülkücü camia bu kadar görmezden gelinmeyi hak etmiyor. dyerek tepkileri dile getirdiler. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.