SİYASET Haber Girişi : 02 Ocak 2023 09:19

ERZURUMLULARIN CANI TAŞ MI?

ERZURUMLULARIN CANI TAŞ MI?
CHP’li genç siyasetçi Serhat Can Eş, “ Erzurum dururken, İstanbul’da doğal gaza indirim yapmak, ne kadar adil.” dedi.

CHP’li genç siyasetçi Serhat Can Eş, 1 Ocak 2023 itibariyle İstanbul’da uygulanacak olan yüzde 12’lik doğal gaz indirimi eleştirerek, “ Erzurum dururken, İstanbul’da doğal gaza indirim yapmak, ne kadar adil.” dedi.

 

 

 

Erzurum’un altı ay karla kışla mücadele ettiğinin altını çizen Serhat Can Eş, “ Yıllardır Erzurumlu doğal gaza indirim beklerken, hükumet sadece seçim yatırımı olsun diye 5.5 milyon abonesi bulunan İstanbul’da doğal gaza yüzde 12.13 indirim yaptı. Yani bin liralık fatura ödeyen, bu indirimle 879 lira ödeyecek. Erzurum’da 130 bin civarında doğal gaz abonesi var. 5.5 milyon aboneye indirim yapılırken, 130 bin aboneye indirim yapılmıyor. Bırakın indirimi ülke genelinde doğal gazı en pahalı kullanan il Erzurum.

 

 

 

Bu Erzurum’da siyaset yapanların ayıbıdır. Erzurum iktidara her seçimde yüzde 60’ın üzerinde oy verdi. Vekil çoğunluğu iktidarın elinde, neredeyse bütün belediyeler iktidarın elinde. Erzurum milletvekillerine soruyorum, Erzurum dururken, İstanbul’da doğal gaza yapılan indirim sizi de incitmedi mi?

 

 

 

Sırf bir daha listeye gireyim diye Genel Başkanınıza methiyeler dizerek yaptığınız siyaseti, biraz da vatandaş odaklı yapın. Sizleri kendilerini temsilen seçim Meclise yollayan bu insanların dertleriyle hem hal olun.

 

 

 

Bu gün meclis açıldı. Yeni yasama yılında ilk işiniz, Erzurum’da doğal gazdan KDV alınmaması için teklif sunmak olsun. Elinizi vicdanınıza koyun. Erzurumlunun en büyük maliyeti ısınma giderleri. Biz 6 ay soğukla mücadele ediyoruz. Giderayak bir işe yarayın. Dadaşın canı taş mı?” diye sordu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.