SİYASET Düzenleme Tarihi : 19 Aralık 2020 13:56 Haber Girişi : 19 Aralık 2020 14:21

ERZURUM'UN SORUNLARINI GENEL MERKEZE TAŞIDI

ERZURUM'UN SORUNLARINI GENEL MERKEZE TAŞIDI
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Erzurum'un problemlerini Genel Başkan Meral Akşener'e anlattı.

İYİ Parti Genel Merkezinde, İl Başkanları ile bir araya gelen, Genel Başkan Meral Akşener, şehirleri ile ilgili il başkanlarından detaylı bilgiler aldı. İl Başkanları toplantılarını, daha fazla zaman bulmak için guruplar halinde gerçekleştiren Akşener, her ilin sorunlarını ayrı ayrı dinledi. 

 

 

 

Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, toplantıda Erzurum'un sorunlarını anlattı. Erzurum'un 2002'den bu güne Hükümete ciddi destekler verdiğini belirten Kırkpınar, şehir insanının bu desteğin karşılığını alamadığını savundu. Kırkpınar, " Erzurum'da kış ayları başladı, vatandaş kara kara gelen doğalgaz faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Doğalgaz'da indirim yapılmalı,Sadece Erzurum'da değil kara kışın hüküm sürdüğü bölge illerinde en az altı ay süreyle vatandaş indirimli doğal gaz kullanmalı. İndirim yapılamıyorsa hiç değilse devletin aldığı KDV kaldırılmalı. " dedi. 

 

 

 

 

Pandemi nedeniyle bir çok esnafın dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığını belirten Kırkpınar, " Bir çok genç kapanan iş yerleri nedeniyle işsiz kaldı. Günü birlik çalışarak evlerine ekmek götürebilen bu çalışanlar, yeni iş de bulamıyor. Erzurum önümüzdeki günlerde ciddi göç verebilir ve sosyal anlamda sıkıntılar yaşayabilir. Yine esnaf bankaların kıskacı altında, vergi ve SKK borçları sürekli öteleniyor. Ancak esnafın bu borçları ödeme gücü kalmadı. Bu borçlar ötelenmek yerine tamamen bir sefere mahsus silinmelidir. Hükümet tarafından büyükşehirlerde verilen 750 TL kira desteği ile Esnafı ayakta tutmak mümkün değil." dedi. 

 

 

 

 

Erzurum'un ekonomisinin temel kaynaklarından biri olan tarım ve hayvancılık noktasında da her geçen gün geriye gittiğine dikkat çeken İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, " Pandemi süreci tüm dünyaya gösterdi ki gıda üretimi son derece önemli. Köyden kente göçü durduracak dolayısıyla ekonomiye ciddi katkılar sunacak olan tarım ve hayvancılık Erzurum'da her geçen gün geriye gidiyor. Çiftçi ürettiğini değerinde satamıyor. Hükümet tarafından verilen teşvikler doğru yerlerde kullanılamıyor. Gerçekten hak eden üretici teşvik alamazken, siyaseten kendilerine yakın olan insanlar bu teşfiklerden faydalanabiliyor. Devlet üreticiye, tohum desteği vermek zorunda, ayrıca milli emlakın elinde olan ekilebilir araziler çiftçilere ücretsiz tahsis edilmeli. Arazi toplulaştırılmasına hız verilmeli. Küçük baş hayvancılığı geliştirmek adına gayret sarfedilmeli. Hayvansal üretimin en önemli kalemlerinden biri olan süt üretimlinde, süt fiyatları yeniden gözden geçirilmeli, Süt değerinde alınmalı. Girdi maliyetlerinin artması, üreticiye zarar ettiriyor. Bu noktada da üretici çiftçilikle uğraşmayı bırakıp, köyden kente göç ediyor. Üeritilen ürünlerin işlenebilmesi için Devlet Erzurum'da entegre tesis kurulmasını teşfik etmeli, yeva kendisi bölgedeki ürünleri işleyecek bir tesis kurmalı." dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.