Erzurum'un kaderi mi; hep hüzün ?

5 Teknik Direktör elinde oyuncak olan, ortada  kemikleşmiş bir 11’i bulunmayan Erzurumspor, sezonun sonunu muhteşem finalle kapattı. Alanyaspor’u evinde   3-2 mağlup etti, canla başla oynadı ama ne çare son 3 puanı alsa bile, 40 puanla süper ligden düşen takım oldu.  

 



 

Erzurumspor,  Alanyaspor karşısında 3 puan alarak ligdeki ciddiyetini ortaya koydu, verilen 2 penaltıya, 3 golle karşılık verdi. Ligden düşse bile şerefiyle mücadele etti. Elde kalanlarla da olsa Şenol Fidan’ı kurduğu kadro ve yaptığı değişikliklerle maçı Erzurumspor lehine çevirmesinden dolayı da tebrik etmek gerekir.

 



 

İşin en acı yanı, son hafta bay olmasına rağmen Erzurumspor’un  lige 2-3 puanla veda etmesi oldu. Erzurumsporlu taraftarlar başlarını taşlara vuruyor, çıldırıyor ama nafile o 2-3 puanı kaç maçta hovardaca vermişti takımın teknik sorumluları. Kayserispor maçında Ackah isimli futbolcunun yaptıkları, takımı 10 kişi bırakması ve Erzurumspor’a bu futbolcuyu ısrarla getiren kişinin hiç mi suçu yokAynı kişi El kebir denilen  güya bir golcü de getirdi oynayacak ta oynayacak dedi, oynattı.   Evindeki son üç maç pisi pisine gittiErzurumspor’un evindeki Konyaspor, Başakşehir ve Kasımpaşa maçları bir kuş gibi uçtu elinden!  Herkes görüyor maçlardaki 11 leri, oyuncu değişikliklerini, takımın bel kemiğindeki iliğin nasıl boşaltıldığını ve takımın mağlup ettirildiğini..

 

 

 

Her taraftan istenmeyen bir Erzurumspor. TFF derseniz, ‘gözlerini büzerek bakıyor Erzurumspor’a ‘ , Merkez Hakem Komitesi derseniz, elindeki VAR silahını Erzurumspor’a karşı  ‘ İHA ve SİHA ‘ gibi kullandı ..  VAR’a giden ve VAR’ın müdahale ettiği her pozisyonda Erzurumspor’un başına VAR’dan  ‘ SİHA’ların MAM-L bombaları düştü . İtiraz edemezsin, fikrini söyleyemezsin sen kimsin ki ? Türkiye’nin en doğusundaki bir futbol takımı. Öyle ise ver gazı orta hakem göster sarı kartları..! Yetmedi  uysa da uymasa da ver penaltıyı, sindir Erzurumspor’u.. Erzurumspor penaltı kazansa da  ‘içerde değil dışarda ‘ ! ya da penaltıyı kaçırıncaya kadar tekrarlatma!  Auta giden topu kornere vermeler , faullerde yanlı davranmalar rakipleri kayırmalar. Yetmedi , atılan gollerin sayılmaması ! VAR odasından 5 dakikaya görüntü çıkıyor, ‘sıcak sıcak ‘. Ne o beyler VAR da kurgu mu yapıyorsunuz . Pozisyonla oynayıp, aradaki görüntüyü kırpıp sonra  topun ayaktan çıkışı ile gittiği noktada biraz kırpıntı ! ve ortaya bir ofsayt görüntüsü ! çıkıyor . Arkadaş bu maçları izlemiyorlar mı ?. Bu maçlardaki hataları, bu maçlarda ki kuraldışı hareketleri hiç mi kimse görmüyor. Orta hakem başka bir yerden, VAR hakemi başka bir yerden anlaşmış gibi..! VAR hakemlerinin kararları tartışmaya açık olmalı. İtiraz da edilebilmeli, sorumsuzca verilen kararlarla  kulüplerin kaderi ile oynanmamalı.. Gerekirse hatalı karar veren hakemlere hiç görev verilmemeli. Yoksa VAR’ın vebali herkesi yakar.

 



 

Erzurumspor taraftarının  en acı günü esasen  29 Nisan 2021 tarihinde oynadığı  Başakşehir maçında alınan mağlubiyet. Bu maç bilinmezlerle dolu, maç anlatımını  yazarken  bile bir anda  orta sahanın  Yılmaz Vural tarafından boşaltılmasına gününde olan Obertan ve Omolo’nun oyundan neden alındığını o an tepki koyarak  yazdım  @ErzurumSpor  sayfamızda var. 2. Yarı ne oldu da bu değişiklik yapıldı  1-0 önde olan Erzurumspor  2-1 mağlup oldu. Başakşehir gerçekten kaliteli bir takım ama, bu değişiklik ile Erzurumspor  bel kemiğini kendisi kırmış oldu. Sonra Kasımpaşa maçı !  Kimseyi suçlamak istemiyorum, sorumlusu her kimse Allah’a hesap versin.

 



 

SAKİN OLUP SAĞDUYULU DÜŞÜNMELİ

Geldiğimiz noktada  bağırıp çağırmaya, sinirlenmeye, gerilmeye hiç gerek yok. Sağduyulu davranılmalı. Hırsla oturan, zararla kalkar . Sakinleşmeli ve 1. Lig için önümüzdeki Haziran ayını çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Geçen sezonlardaki hatalardan ders alınmalı.  

Mehmet Sekmen takımı Kongreye götürecek mi  götürmeyecek mi ? Yönetici sayısı çok az Pandemideki izinlerden yararlanılarak kongre yapılması gerekiyor. Ancak Kongre öncesi Sayın Sekmen’in talipliler var ise taliplilerle de acilen görüşmesinde yarar görüyorum. Gerçekten ‘bu işi yapacağım, başaracağım ‘ diyen birileri var ise bu kişilerle Sekmen’in görüşmesi yararlı olacaktır. Sonrasında ise Kongre yapılmalı.  Mehmet Sekmen’in önünde iki yol var. 1.si takımın yönetimini,  futbolun içinden gelen kişilerin çoğunlukta olduğu, bilinçli transfer yapabilecek kapasitede olan , ‘komisyonsuz iş yapan ‘ yönetici adaylarına kongrede teslim etmesi.  2. Yol ise eğer ki Mehmet Sekmen , ‘ takımın yönetimini vermem ‘ şeklinde  bir direnme yaparsa, takımın yönetimine  yine bu işi bilen, futbolcularla yönetim arasında köprü vazifesi görecek sportif Teknik Direktörlük yapabilecek, yönetime futbol bilgileri ile destek olabilecek fakat  yetkileri olacak birilerini de yönetime alarak  yönetim kurulu oluşturmalı. ( bu yazdığım yanlış anlaşılmasın. Ben 2 yol düşündüm)

Bu takımın kesinlikle, şimdiye kadar yönetildiği gibi  yönetilemeyeceği aşikardırReorganizasyon lazımtakım futbol kulübü yöneticiliği bilen kişilerin elinde ve yetkisinde olmalıdır.   Çiftbaşlı yönetim hem göreve gelen kişileri yıpratıyor, hem de Mehmet Sekmen’i.. Hep destek tam destek  yine takıma destek verilmeli diye düşünüyorum. A.Ş mi olur  Büyük Erzurumspor mu ? isim önemli değil ama yönetim şekli açık, şeffaf hesap verebilir kişilerden oluşmalı. Hiçbir şey de halının altına süpürülmemeli. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.