SİYASET Haber Girişi : 12 Kasım 2023 14:46

ERZURUM'UN İLK ADAYINI AÇIKLAYACAK

ERZURUM'UN İLK ADAYINI AÇIKLAYACAK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde Erzurum'da ki ilk adayını, Çarşamba günü Meclis grubunda açıklayacağı öğrenildi.

14 Mayıs seçimleri sonrası, aldığı kararlara bütün illerde kendi adaylarıyla seçimlere gireceğini açıklayan İYİ Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor. 

 

 

Daha önce Akşener daha önce de Prof. Dr. Ümit Özlale'yi İzmir, Melih Aydın'ı ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilçe belediyelerinde de Ahmet Orhan, Manisa Turgutlu Belediye Başkan Adayı, Abdullah Aktuna, Manisa Ahmetli Belediye Başkan Adayı, Emre Afacan, Antalya Döşemealtı Belediye Başkan Adayı, Mehmet Ali Gürses, Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı, Bülent Kara, Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan Adayı, Gazeteci yazar Yasin Topaloğlu ise Kilis Belediye Başkan adayı olarak duyurmuştu. 

 

 

Meral Akşener'in, 15 Kasım Çarşamba günü Meclis grubunda Erzurum'la ilgili ilk belediye başkan adayını açıklayacağı ve grup kürsüsünde elini kaldıracağı öğrenildi. 

 

 

Erzurum'da ilk aday Yakutiye ilçesi için belirlendi. Mevcut İl Başkanı Fatih Güneyin'in Yakutiye Belediye Başkan adayı olarak belirlendiği ve Çarşamba günü bizzat Meral Akşener tarafından adının açıklanacağı öğrenildi. 

 

 

 

 

 

 

 

Güneyin'in aday olması halinde il başkanı olarak kimin atanacağı da iyi parti kulislerinde merak konusu oldu. Önceki dönem Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'ye yakınlığı ile bilinen Hikmet Ak, Milletvekili adayı Zekai Kaya'ya yakınlığı ile bilinen Fetullah Yapan ismi gündeme gelirken, Erzurum'da teşkilatlarında Alparslan Evliyaoğlu ismi üzerinde durduğu konuşuluyor.