SİYASET Düzenleme Tarihi : 12 Haziran 2021 20:00 Haber Girişi : 12 Haziran 2021 13:51

ERZURUM SİYASETİNE HEYECAN GETİRDİ

ERZURUM SİYASETİNE HEYECAN GETİRDİ
Memleket Partisi’nin genç il başkanı Serhat Can Eş, Erzurum’da siyasete heyecan getirdi.

Memleket Partisi’nin genç il başkanı Serhat Can Eş, Erzurum’da siyasete heyecan getirdi. Kısa süre içerisinde teşkilat kurma çalışmalarına başlayan ve oldukça hızlı ilerleyen Serhat Can EŞ, siyasi performansı ile hemen her kesimin dikkatini çekmeyi başardı.

 

 

 

 

Geçtiğimiz gün ERK Haber Tv ekranlarında SoruYorum Programında konut ettiğim Serhat Can EŞ, adeta “itirazım var” dedi. Genç yaşına rağmen, meselelere olan vukufiyeti dikkat çekiciydi.  Programda Serhat Can Eş, tıpkı Genel Başkanı Muharrem İnce gibi hem iktidara hem muhalefete yüklendi. Erzurum özeli için 18 yıllık iktidar dönemli yapılması gereken bir çok şeyin yapılmadığını söyleyen Serhat Can EŞ, “ Bunda tek suçlu İktidar değil. Çünkü İktidarı çalıştıracak olan muhalefettir. Muhalefet görevini yapsaydı, bu gün çözülmesini istediğimiz bir çok sorun da çözülmüş olurdu.” dedi. Siyasi konulara getirdiği farklı bakış açılarıyla, alışılmışın dışında bir siyaset yürüteceğinin sinyallerini veren Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş’i , 26 yıldır Erzurum siyasetini takip eden bir gazeteci olarak şahsen oldukça cesur buldum. Genç yaşının verdiği dinamizmle, heyecanla, siyasete farklı bir soluk getireceği aşikar.   

 

 

 

 

Memleket Partisi’nin Erzurum’da hızlı bir biçimde teşkilatlanması, Serhat Can Eş’in İl Başkanı olması, Erzurum’da mevcut oylarıyla her zaman yetinen, artı bir oy nasıl alırım diye bir derdi olmayan, CHP’yi de harekete geçirdi. Hiçbir dönem de görmediğimiz kadar, CHP Genel Merkezinden İsimler Erzurum ziyareti gerçekleştiriyorlar. Belki basına yansımıyor ancak, daha geçen hafta CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka sessiz sedasız Erzurum’a geldi. Ardından İl Başkanı Bülent Oğuz, Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Sonrasında daha dün (yine kimsenin haberi olmadan) İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Meclisi üyesi Fuat Nalbantoğlu Erzurum ziyareti gerçekleştirdiler. Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş, sadece kurduğu teşkilatla Memleket Partisi’ni değil CHP’yi de çalıştırmaya başladı. CHP’li bir çok ismin partiden ayrılıp Memleket Partisi saflarında yer almak istemesi öyle görünüyor ki, CHP genel merkezinde Erzurum’la ilgili panik yaşattı.

 

 

 

 

Henüz daha bir ay önce kurulan bir partinin Erzurum’da bu kadar hızlı bir biçimde etkin olacağını kim tahmin edebilirdi ki. Bu da genç siyasetçi Serhat Can Eş farkı demek, yanlış olmaz sanırım. Teşkilatlanma çalışmalarını bitirip sahaya indiğinde Memleket Partisi rüzgarı Erzurum’da hissedilir bir biçimde esebilir. Üşümemek için başta CHP olmak üzere diğer partilerin üzerine bir mont alması tavsiyemdir.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.