SİYASET Haber Girişi : 28 Mayıs 2021 12:52

Erzurum neyse Rize  de O’dur.

Erzurum neyse Rize  de O’dur.
İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, Rize'de yaşanan olayları değerlendirdi. Kırkpınar " Erzurum neyse Rize de o dur" dedi.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar geçtiğimiz hafta Rize’de yaşanan olaylarla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Kırkpınar yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi. " Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Rize gezisi sırasında birkaç kendini bilmez provokatörün, planlı, maksatlı bir eylemi söz konusu olmuştur. Bu provokatörler, Genel başkanımızın üzerine yürümüş, fiili saldırı girişiminde bulunmuşlar, bizleri darp etmişlerdir. Tabi olarak teşkilat mensupları olarak bizlerde meşru müdafaa hakkımızı kullanarak, Hamdolsun ki Genel Başkanımıza her hangi fiili bir müdahale olmadan olaylar yatıştırılmıştır. Bizlere karşı ciddi fiili saldırı olmuştur. Aracımın bütün camları kırılmış, şoförüm ciddi biçimde darp edilmiştir. Rize’den Erzurum’a dönene kadar burnu kanamıştır. Biz sırf Rizeli hemşerilerimiz üzülmesinler, bu olaylar Rizeli kardeşlerimize mal edilmesin diye, ne yargıya intikal ettirdik ne de basına…

 

 

 

 

 

 

Gerilimin büyümemesinde, Rize halkının feraseti de son derece etkili olmuştur. Rize’ye gittiğimiz andan itibaren, bizlere teveccüh gösteren, misafirperverlikleriyle bizleri karşılayan, ağırlayan Rize halkının bu provokasyonlarla her hangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Tam tersi onlarda bu olayı kınamış, protesto etmişlerdir. Olayların yatışması için ciddi çaba göstermişlerdir. Yıllardır Erzurum ile Rize arasında var olan dostluğu kimsenin bozmaya gücü yetmez. Kaçkar’ın bir sırtı Rize ise diğer sırtı Erzurum’dur. Ortak kültürel paydalarımız, sosyolojik özelliklerimiz var. Geçmişten günümüze gelen bu kardeşlik ve dostluk bağları bundan sonra da hep var olacaktır. Bazı art niyetlilerin yaşanan bu talihsiz olay sonrasında Rize ile Erzurum’u karşı karşıya getirme çabalarını üzülerek takip ediyorum. Ancak onlara buradan şunu söylemek istiyorum; kökü geçmişe dayanan ve son derece sağlam olan bu bağı koparmaya gücünüz yetmez. Erzurum neyse Rize de odur, Rize neyse Erzurum da o. Bunun böyle bilinmesini isterim. Orada gördüğümüz misafirperverlikten dolayı Rizeli dostlarımıza teşekkür ediyor, en kısa zamanda yeniden bir arada olmak için kendilerini ziyaret edeceğimi de buradan duyuruyorum” dedi.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.