SİYASET Haber Girişi : 07 Ağustos 2023 23:02

Erzurum kamuoyu Külünk'e soruyor: Kim bu siyasetçi, isim ver!

Erzurum kamuoyu Külünk'e soruyor: Kim bu siyasetçi, isim ver!
AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk’ün Samimi Haber’e yaptığı ve Türkiye gündemine giren Fetö'cü yapılanma açıklamasının yansımaları devam ediyor.

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk'ün Samimi Haber canlı yayınında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili yaptığı değerlendirmeler gündeme bomba gibi düştü. Külünk'ün Erzurum'u da yakından ilgilendiren FETÖ iddiaları gündemdeki sıcaklığını korurken, AK Parti'nin etkili isminin aradan geçen birkaç güne rağmen isim vermemesi de tartışma konu oldu.

 

Külünk'ün "15 Temmuz’un üzerinden 7 yıl geçti. Ve halen deşifre olmayan bir takım isimler ve teşkilatlar da var. Geçmişte idarecilik yaparken, devletin tüm imkanlarını, Fetö Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen’in doğduğu Erzurum Pasinler’e bağlı Korucuk Köyü’ne harcamış, hatta oğlunu kapatılan Fetö okulundan mezun etmiş, aynı ismin siyasette etkin olduğunu görüyoruz. Aynı şahsın eşinin de bir bakanlıkta kritik bir göreve getirildiğini görüyoruz" sözleriyle kimi kastettiği kamuoyunda merak uyandırdı. 

 

ERZURUM KAMUOYU KÜLÜNK'TEN İSİM BEKLİYOR!

Erzurum kamuoyu Metin Külünk'e "kim bu devletin imkanlarını FETÖ'nün köyü için harcayan kişi?" sorusunu yöneltirken, AK Partili ismin sessizliğini koruması da dikkat çekiyor. Metin Külünk'ün Erzurum siyasetiyle ilgili yaptığı FETÖ iddialarının tüm siyasileri töhmet altında bıraktığını savunan vatandaşlar, "Sayın Külünk tecrübeli bir siyasetçi. Ancak yaptığı açıklamalar doğruluğu isim vermediği için tartışılır hale geldi. Ortada son derece ciddi bir örgüt var ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın yakın çevresine sızdığını iddia ettiği isimleri de açıklamasını bekliyoruz. En azından bu isimleri Sayın Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı ile delilleriyle, belgeleriyle paylaşmalı" dediler.   

 

METİN KÜLÜNK NE DEMİŞTİ

15 Temmuz’un üzerinden 7 yıl geçti. Ve halen deşifre olmayan bir takım isimler ve teşkilatlar da var. Geçmişte idarecilik yaparken, devletin tüm imkanlarını, Fetö Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen’in doğduğu Erzurum Pasinler’e bağlı Korucuk Köyü’ne harcamış, hatta oğlunu kapatılan Fetö okulundan mezun etmiş, aynı ismin siyasette etkin olduğunu görüyoruz. Aynı şahsın eşinin de bir bakanlıkta kritik bir göreve getirildiğini görüyoruz.
Maklube sofralarının gediklisi aynı ismin, şimdilerde esnafı azarlarken, –kendisi olduğu gibi-  karşısındaki insanları ve partideki dava arkadaşlarını Fetöcülükle suçlayan kişi veya yapının arkasındaki güç kim?

 

ENGİNYURT: “ERZURUM’DAKİ FETÖ YAPISI DERHAL SORUŞTURULSUN!”

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk’ün Samimi Haber’e yaptığı ve Türkiye gündemine giren Fetö'cü yapılanma açıklamasının yansımaları devam ediyor.

Demokrat Parti (DP) Demokratik Kitle Örgütleri Başkanı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Samimi Haber’de yer alan haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Enginyurt, Metin Külünk’ün Fetö'cü yapılanma ile ilgili yaptığı açıklamanın çok vahim olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konunun acilen soruşturulmasını istedi.

Enginyurt, “AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk’ün sözleri son derece ciddidir! Öncelikle işaret edilen Erzurum Milletvekili ve bakanlıkta daire başkanı yapılan eşi ile ilgili derhal soruşturma açılmalıdır” dedi.

Enginyurt, Metin Külünk’ün Türkiye’ye ihanet içerisindeki Fetö'cü yapılanmanın, 15 Temmuz’un üzerinden geçen 7 yıl sonra bile ne kadar aktif olduğunu kayıtlara geçirdiğini söyledi.

 

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖREVDEN ALINSIN”

Cemal Enginyurt, Diyanet İşleri Başkanlığı Abant toplantılarını takip etmiş biri olarak, konuyu bildiğini belirterek, Metin Külünk’ün sözlerinden de Diyanet İşleri Başkanlığı’nda hiçbir şey yapılmadığının görüldüğünü ifade etti.

Diyanet içerisinde, Fetöcü bir yapının olduğunu bir kez daha duyuruyor ve gerekli soruşturmanın yapılmasını istiyorum.

Ama bu işe önce Diyanet İşleri Başkanı görevden alınarak başlanmalı!”

 Enginyurt, konuyla ilgili sosyal medya hesabından soruşturma talebini yinelediğini belirterek, “Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım!” dedi.

 

AK PARTİLİ CEVİZOĞLU: KÜLÜNK NE DEMEK İSTİYOR?

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu da Metin Külünk'ün açıklamalarını değerlendirdi. Cevizoğlu, "Metin Bey inandığını ve bildiğini söyleyecek. 'Geçmişte idarecilik yapan birisini biliyorum, bu devletin bütün imkanlarını kullandı. FETÖ'nün liderinin doğduğu köye yatırım yaptı. Ben bu kişiyi biliyorum' diyor. O zaman adını verecek. 'Bu FETÖ'cüdür' diye söyleyecek. 'Esenboğa'da FETÖ'yü karşılayacak isimler FETÖ unsurlarını koruyup kolluyor' ne demek? 'Devlette bazı insanlar var. Bunlar FETÖ'yü mü kolluyor?' diyor. Yoksa 'Bazı muhalefet partilerindekiler de mi kolluyor?' diyor. FETÖ'yü koruyup kollayanlar devletin içinde mi demek istiyor?" diye sordu. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.