SİYASET Haber Girişi : 13 Ocak 2022 09:00

ERZURUM KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

ERZURUM KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde görevden almalar ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak bir açıklama yapan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl,  “ Kamuoyu bir açıklama bekliyor.” dedi.

Bu suskunluk maşeri vicdana aykırıdır. 
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi. “ Bir süredir, Erzurum Basınında da yer alan Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları ve bunun üzerine yapılan görevden almalar, şehirde herkesin dilinde. Büyükşehir Belediyesindeki bu iddialarla ilgili olarak idari bir soruşturmanın yürütüldüğü söyleniyor. Bu yolsuzluk iddialarının muhataplarının görevlerinden el çektirildiği biliniyor. Ortada bir takım dekontların olduğu söyleniyor. Bizim ülkemizde rüşveti verende alan da suçludur. Rüşvet aldıkları iddia edilen kişiler kadar verenlerinde kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Böyle bir rüşvet verildiyse, bu firma bu rüşveti ne karşılığında verdi? Bu firmanın sahipleri kimler? Yoksa iftira mı atılıyor?  Peki bu idari soruşturmanın yanında adli soruşturma da başlatıldı mı? Yolsuzluk yaptığı söylenen isimlerle ilgili olarak, rüşvet verdiği iddia edilen firmayla ilgili olarak savcılığa da suç duyurusunda bulunuldu mu? Bir gazeteci henüz belge yayınlamadı ancak, bir takım iddialarda bulunuyor.Faturalar yayınlıyor. Varsa bir yolsuzluk bunun miktarı ne kadardır? Kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor. Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. Bu suskunluk maşeri vicdana aykırıdır.” Dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.