ERZURUM İÇİN ÜRETİYORLAR

Değişik renklerde 25 çeşit parketaşı ve 11 çeşit bordür. Modüler Asfalt, Binder Asfalt, Aşınma Asfalt, Tip 1 Beton Asfalt , Tip 2 Beton Asfalt, Mikronize Agrega, Yeni Nesil Asfalt Agregası, Beton boru, Beton yol bariyerleri, Bims Beton duvar bloğu, engelli uyarıcılar, Sev taşı, Hazır beton.

 

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Palandöken A.Ş’den bahsediyorum. Başkan Mehmet Sekmen’in Erzurum’a kazandırdığı fabrikadan. 2015 yılında 500 bin TL sermayeyle kurulan ve bu gün geldiğimiz noktada 500 milyonluk  bir tesis olan Palandöken A.Ş., 15.000 m² kapalı, 300.000 m² açık olmak üzere toplamda 315.000 m² alana sahip bir tesis. yıllık 750.000 m² parke taşı, 250.000 m3 beton, 500.000 ton asfalt, 1.750.000 m bordür, 10.000 ton mikronize agrega ve 10.000 m yol bariyeri üretimi yapıyor. Ayrıca kent mobilyaları, imalat ve montajını yapıyor. Sadece Erzurum’un ihtiyaçlarını değil, bölgenin ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

 

 

Erzurum’a ciddi katma değer sağlıyor. Son olarak getirdikleri Chipsealer araçlarıyla şehirde soğuk asfalt maliyetini yüzde 40,sıcak asfalt maliyetini yüzde 60 oranında düşürmeyi başaran fabrikadan bahsediyorum.

 

 

 

Birilerinin 30 yılda Erzurumlunun sermayeleriyle kurulan fabrikaları nereden nereye getirdiğini gördük. 30 yılda milyarlarca lira borçtan söz edilirken, Başkan Sekmen’in son derece düşük bir maliyetle kurduğu fabrikanın 8 yıl gibi kısa bir sürede, geldiği nokta ortada.  

 

 

 

Bu fabrika kimsenin babasının malı da değil, Erzurum’un, Erzurumluların… Başkan Sekmen’in yarın başkanlığı bittiğinde yine bu fabrika bu şehre katma değer üretmeye, istihdam sağlamaya devam edecek.

 

 

 

Bütçesinin büyük bir bölümünü yatırıma dönüştüren Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı onlarca tesisten sadece birini yazdım. Kimse kusura bakmasın Büyükşehir Belediyesi bir çok yönüyle Erzurum’a değer katıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.