EKONOMİ Haber Girişi : 18 Eylül 2023 20:19

Erzurum’dan Amerika’ya ticaret köprüsü...

Erzurum’dan Amerika’ya ticaret köprüsü...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Toplantısı ve İş Dünyası Buluşmalarına eşlik etmek üzere New York’a giden iş insanları arasında Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Erzurum İl Başkanı Çetin Gözütok da yer aldı.

ERZURUMEKSPRES - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Toplantısı ve İş Dünyası Buluşmalarına eşlik etmek üzere New York’a giden iş insanları arasında Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Erzurum İl Başkanı Çetin Gözütok da yer aldı. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın da bulunduğu ASKON heyeti içerisinde bulunan ASKON Erzurum İl Başkanı Gözütok, bugün New York’taki Türkevi’nde Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yapılan toplantıya da katıldı. 

 

 

 

Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaptıkları çalışmalarla dikkatleri üzerinde toplayan ASKON Erzurum İl Başkanı Çetin Gözütok ve yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yaptığı geziye katılan işadamları içerisinde yer aldı. 

 

ABD’de Erzurum’dan Amerika’ya uzanan “Ticaret Köprüsü“ için çalışmalar yürüten Gözütok, bugün ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ile birlikte Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yapılan toplantıya katıldı. 

BAKAN BOLAT İLE TÜRKEVİ’NDE ZİRVE

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) ABD üyeleri, BM 78. Genel Kurulu dolayısıyla New York’ta bulunan Türkevi’nde Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüştü. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın başkanlığındaki iş insanları Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki mevcut güncel ticari durumdan ve ikili ticaretin daha da geliştirilmesi için önerilerini Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a sundu.

 

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Amerika Birleşik Devletleri Üyeleri, Birleşmiş Milletler (BM), 78. Genel Kurulu dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Türkevi’nde bir araya geldi. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın da eşlik ettiği görüşmede iş insanları Amerika’daki mevcut ticari durum ve ticari ilişkilerinin artırılmasına yönelik önerilerini Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile paylaştı ve görüşmede mevcut 16,9 milyar dolarlık ihracatın daha da artacağı belirtildi.

 

GÖZÜTOK, ABD’DE ERZURUM’U ANLATTI

Toplantıda söz alan ASKON Erzurum il Başkanı Gözütok da Amerika’da adeta Erzurum havası estirdi. Dadaşlar diyarının ticari ve ekonomik yapısına yön verecek projelerden bahseden Başkan Gözütok, Bakan Bolat ve ASKON Genel Başkan Aydın’dan “tam not” aldı.

 

BAKAN BOLAT: YENİ FIRSATLARI DEĞERLENDİRDİK

Buluşmaya ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakan Ömer Bolat, “ABD ziyaretimiz kapsamında Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON ABD Başkanı Ayhan Özmekik ve ASKON ABD yönetim kurulu ile bir araya geldik. ASKON’un bölgesel çalışmaları ve uzak ülkeler stratejimize uyumlu yeni hedef ve politikalar kapsamında ortaya koyabileceğimiz yeni fırsatları değerlendirdik. Ticaret Bakanlığı olarak dünyanın dört bir yanında her zaman iş dünyamızın kıymetli temsilcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

“16.9 MİLYAR DOLARLIK İHRACATIMIZI ARTIRACAĞIZ”

Türkevi’nde Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yaptıkları görüşmeyi değerlendiren ASKON genel Başkanı Orhan Aydın, “ABD’deki üyelerimiz bizlerin aynı zamanda oradaki ticari müşavirleri. Kendilerinden karşılıklı ticarete ilişkin güncel gelişmeleri edindiğimiz gibi, sahada yaşanılan gelişmeleri de haberdar ediniyor, ona göre stratejilerimizi belirleyerek ticaretimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Sayın bakanımızla burada yerinde buluşmaktan dolayı ayrıca memnuniyet duyduk. Bölgesel çalışmalarımızı arz etme fırsatı bulduk. Bakanlığımızın da destekleri ile 2022’de 16.9 milyar dolar ile ciddi bir artış yakaladığımız ABD ile olan ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.