GÜNDEM Haber Girişi : 31 Mart 2024 14:55

Erzurum’da seçmen sandık başında

Erzurum’da seçmen sandık başında
Erzurum’da seçmen sandık başında

Erzurum’da mahalli idareler genel seçimlerin için vatandaşlar sandıklarda oy kullanmaya erken saatlerde başladı.

 

 


749 bin 993 nüfusa sahip olan Erzurum’da 516 bin 952 seçmen sabah 07.00’den itibaren sandıklarda oy kullanmaya başladı.

 

 

 

 

 

 

YSK Başkanlığınca 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bazı illerde oy verme saatlerinde değişikliğe gitmişti ve içlerinde Erzurum’un da olduğu 32 ilde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak açıklanmıştı.

 

 


Erzurum genelinde 20 ilçede toplam 2 bin 346 sandıkta, 516 bin 952 seçmen oy kullanacak. 

 

 

 

 

 

 

 

Erzurum’da en fazla sandık sayısı 390 sandıkla Yakutiye ilçesinde en az sandık sayısı ise 29 sandıkla Uzundere ilçesinde bulunuyor. 

 

 

 

 

 

 

 

Erzurum’da seçmenler büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve mahalle muhtarlığı için oy kullanacak. 20 ilçesi olan Erzurum’da bin 188 mahalle bulunuyor.

 

 

 

 

Adaylarda oylarını kullandılar. Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, oyunu doğduğu köy olan Soğukçermik İlkokulu’nda eşi ve kızıyla birlikte kullandı.

 

 

 

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oyunu eşiyle birlikte Kültür Kurumu İlköğretim okulunda kullandı. Sabah saatlerinde oyunu kullanmak için kültür korumu İlköğretim okuluna gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e gençler alkışlarla destek verdi.

 

 


Seçimlerin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Başkan Sekmen, “Vatandaşlarımız 5 yıl yerel yöneticilerini seçecek. Allah ülkemizi birlik ve beraberlikten ayırmasın. Temennimiz şehirlere hak en güzel hizmetlerin sağlanması” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ oyunu Erzurum’da kullandı. Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ mahalli idareler seçimleri nedeniyle geldiği Erzurum’da ,oyunu Tevfik İleri Anadolu Lisesi’nde 1157 nolu sandıkta kullandı. Akdağ, seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

 

 

 

 

 

 

 

MHP İl Başkanı Adem Yurdagül de Haşim İşcan Ortaokulunda oyunu kullandı. Yurdagül, " Cenab-ı Allah’tan bugün gerçekleşen seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyor, her bir vatandaşımızın sandığa giderek, iradesini ortaya koymasını talep ediyorum.

Demokrasinin en önemli ayağı olan seçimlerin, menfi herhangi bir olaya sebebiyet vermeden sonuçlanması dileğiyle.Yüce Allah hayırlı ve uğurlu eylesin" dedi 

 

 

 

 

 

 

İçişleri eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok'da Erzurum'da oyunu kullandı. Ertuğrul Gazi İlkokulunda oyunu kullanan Altınok, " Türkiye Yüzyılı Marka Şehirler’ için oyumuzu kullanıp, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Seçimlerin demokrasi ve sükunet ortamında geçmesini ve hayırla neticelenmesi temenni ediyorum." dedi.  

 

 

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu d7a oyunu Erzurum Reşit Karabacak Spor Lisesinde, ailesiyle birlikte kullandı. Tarıkdaroğlu, " Ailecek oyumuzu kullandık. Seçim sonuçlarının şehirlerimiz için, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.