EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 16 Aralık 2020 13:27 Haber Girişi : 16 Aralık 2020 13:32

ERZURUM'DA OTONOM REKLAM ROBOTU ÜRETİLDİ.

ERZURUM'DA OTONOM REKLAM ROBOTU ÜRETİLDİ.
Nartech Ar-Ge teknoloji danışmanlık, kapalı mekanlarda reklam sektöründe dijital dönüşümü sağlayacak, otonom reklam robotu üretti.

Kapalı mekanlar için geliştirilen ve Türkiye’de örneği bulunmayan, reklam sektöründe dijital dönüşümü sağlayacak olan otonom reklam robotu Erzurum'da üretildi.

 

 

 

 

Nartech Ar-Ge teknoloji danışmanlık 
Proje sahibi Emre Okumuş, " Aslında robotik teknolojisi alanına giren ve reklam sektöründe değişime neden olacak olan bu kioskta robotik alanda kullanılan omni tekerlekler, ultrasonik pink sensörler, led ekranlar, robotik kodlama ve yazılım kullanılarak inovatif bir ürün ortaya çıkarıldı. 

 

 


Atatürk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde üretilen bu reklam robotunda birçok maliyet kalemi de ortadan kalkmış oluyor. Bunların başında baskı ve kağıt maliyetleri gelmektedir. Ayrıca kağıt kullanımını sıfıra indirmesinden dolayı çevreci özelliği de ön plana çıkmakta. Uzaktan reklam yönetim yazılımı ile istenilen görsel anında ekrana iletilmekte dijital olarak aktarılmakta. 

 

 


Batarya yönetim sistemi ile en az 10 saat aralıksız hareket edebilen robot reklam sektöründe çığır açacak gibi görünüyor." dedi... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Özgür AVCI 17 Aralık 2020 21:12

    Aslan parçası yeğenimi kutluyor başarılarının devamını diliyorum Allah utandırmasın Rabbim yar ve yardımcısı olsun

  • Bülent Akyüz 17 Aralık 2020 16:34

    Ülkemize hayirli olsun cok güzel örnek bir calisma emegi. gecen herkesi ve özellikle Emre Okumus kardesimi bu güzel calismadan S dolayi tebrik ediyorum.