SİYASET Haber Girişi : 17 Mart 2023 16:21

ERZURUM'DA KÜRT SEÇMENİ HEYECANLANDIRAN MÜRACAAT

ERZURUM'DA KÜRT SEÇMENİ HEYECANLANDIRAN MÜRACAAT
AK Parti MKYK Üyesi Avukat Abdurrahim Fırat, genel merkezde AK Parti Erzurum milletvekilliği için aday adayı başvurusunu yaptı.

Şeyh Said'in torunu Avukat Abdurrahim Fırat Erzurum Milletvekilliği aday adayı oldu. Genel Merkezde müracaatını yapan Fırat, kısa bir açıklama yaptı. 

 

 

Fırat'ın açıklaması şöyle; 

Cumhurbaşkanımız SayınRecep Tayyip Erdoğan, riyasetinde Türkiye Yüzyılı hedefiyle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için AK Parti Erzurum Milletvekili aday adaylığı müracaatımı yapmış bulunmaktayım.

Dürüstlüğü merkeze alarak girdiğimiz bu yola doğruluk üzerinde hizmet etmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Peygamber efendimizin buyurduğu üzere; ”Sizin en hayırlınız başkalarına faydalı olanınızdır.” şiarı ile dost, akraba, Ak Parti camiası ve hemşehrilerimden dua ve destek bekler, aday adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim.

 

 

ABDURRAHİM FIRAT KİMDİR?

Abdurrahim Fırat,1966 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamlayan Abdurrahim Fırat,Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Abdurrahim Fırat Erzurum Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır.

Fırat, 2007 ve 2011 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti'den aday adayı oldu. 2012 Haziran ayında yapılan AK Parti 4.Olağan Kongresinde Erzurum İl Yönetimine seçildi.Siyaset akademisi 10. ve 15.Dönem Kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamladı. 2013 yılında en fazla üye kaydı yapan İl Yönetim Kurulu üyesi ödülünü aldı. Halen AK Parti MKYK Üyeliği görevini yürüten Abdurrahim Fırat evli ve 3 çocuk babasıdır.

ŞEYH SAİD KİMDİR?

Şeyh Said, 1865 yılında Elazığ'da doğdu.Palu, Diyarbakır ve Muş, bölgelerinde öğrenim gördü. Bu dönemde Nakşibendi Tarikatı'na katılarak dergahın başına geçti.I. Dünya Savaşı sırasındaRusya'nın Doğu Anadolu'yu işgal etmesi üzerine Piran'a taşındı. Daha sonra Hınıs Kolhisar'a yerleşti. 29 Haziran 1925 tarihinde Diyarbakır'da idam edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.