EKONOMİ Haber Girişi : 14 Aralık 2023 15:26

ERZURUM'DA HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ YEŞİL KARTLI

ERZURUM'DA HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ YEŞİL KARTLI
Dadaşların 5 de biri Yeşil Kart kartlı.

Erzurum’da yaklaşık 150 bin yeşil kartlı bulunuyor. şehirde sigortalı sayısı ise 350 bin. 

 

 

  

İşsizlik sayısının artmasıyla birlikte yeşil kart saysında da artış yaşanmaya başladı. 

 

 

 

Erzurum’un nüfusu 750 bin olurken bu 750 bin nüfusun 150 bini yeşil kart kullanıyor. Ekonomide yaşanan küçülme nedeniyle, işsiz sayısı ile birlikte yardıma muhtaç yoksul sayısında da artış yaşandı.

 

 

 

Yeşil kartlı sayısındaki artışı, şehirde  yeterli kadar istihdam olanağının olmamasına bağlıyan Erzurumlular, ”  Erzurum’da yeşil kart sayısının artmasının tek sebebi işsizlikten kaynaklanıyor. Yeteri kadar iş istihdam alanlarının olmaması burada yaşayan kişileri yeşil karta yönlendiriyor.  İlimizde yeni fabrikalar kurulup yeni iş imkânları açılması gerekli. Her ne hikmetse işsizlik sorunu konuşulması gerekirken fakat hiç konuşulmuyor. Erzurum’un en büyük problemi tabi ki de işsizliktir. Aslında Erzurum’un doğası gereği sıkıntıları var. Burası çok soğuk bir memleket. İş olsa bile insanlar burada yaşamak istemiyor.   Şehrimizi yöneten kişilerin İşsizlik sorunun çözüme kavuşturmasını istiyoruz.   Bu yüzden yeşil kart sayısında artış var. Bu Erzurum’un en büyük ayıbıdır.” dediler. 

KAYNAK:GÜNEBAKIŞ 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.