ERZURUM’DA AK PARTİ İLÇE ADAYLARINI HALA AÇIKLAMADI

31 Martta yapılacak seçimlere 2 ay gibi kısa bir zaman kaldı. Erzurum gibi bir şehirde mevsim koşulları düşünüldüğünde süre hiç de uzun değil. Ancak AK Parti hala ilçe belediye başkan adaylarını belirlemedi.

 

 

Peki süreç niye bu kadar uzadı?

AK Parti adaylarını açıklamak için neyi bekliyor?

 

Şu günlerde herkes bu soruları soruyor. Zira neredeyse bütün ilçelerde ciddi aday adayı müracaatları var. 155 kişinin başvurduğu AK Parti aylardır 17 ismi belirleyip açıklayamadı. “Genel merkez ince eleyip sık dokuyor” diyen de var, “ bazı ilçelerde aday gösterilmemesi halinde başka partilerden aday olacak isimleri engellemek için görüşmeler devam ediyor” diyenlerde.

 

 

 

Erzurum AK Parti yönetim ekibinin isimler üzerinde bir türlü anlaşamadığını söyleyenler de var, bazı ilçelerde yeniden anket yapıldığını iddia edenlerde.

 

Anlayacağınız herkesin bir fikri var!

 

 

Ancak 30 yıldır siyaseti takip eden bir gazeteci olarak belirmek isterim ki adayını erkenden açıklayıp sahaya çıkan özellikle yerel seçimlerde ciddi avantaj sağlar. Mevsim koşullarını söylemiştim, 155 aday adayının başvurduğu bir aday belirleme sürecinde, neticede 17 kişi aday olacak, küsenlerin, kırılanların, sinirlenenlerin olması kaçınılmaz. Bu tepkilerin de oy kaybına sebep olmaması için bir ikna sürecinin gerekli olduğuna da kimse itiraz etmez sanıyorum. Süreç uzadıkça parti içi dedikodular, hizipler, kutuplaşmalar, ayrışmaların olması kaçınılmaz son.   

 

 

Milletvekilliği seçiminde Erzurum gibi illerde hepimiz biliyoruz ki insanlar lider odaklı tercihte bulunuyor.  Oylarını liderin performansına göre veriyor. Listenin birinci sırasındaki isimle sonunca sırasındaki ismin partiye sağlayacağı katkı yüzde 10’u bulmuyor. Ancak Yerel seçimlerde öyle değil. Seçmen adayları tek tek dinliyor, ne vadettiklerine bakıyor, söylediklerini yapabilecek dirayete sahip mi tartıyor. Kendisine ne kadar yakın, sorunların ne ölçüde farkında bunların hepsi oy kullanmada etkileyen faktörler. Bunu 2019 seçimlerinde gördük. Olur’da bağımsız aday AK Parti’yi alt etti, Tortum’da oyu yüzde bir iki olan Büyük Birlik Partisi gösterdiği adayla ipi göğüsledi, keza uzun yıllar Oltu’da kaybetmeyen AK Parti, Büyük birlik partisine yenildi.

 

 

Bu seçimde de Büyükşehirde çok zorlanmayacağını düşündüğüm AK Parti ve Cumhur ittifakı özellikle, başta Aziziye olmak üzere, Aşkale, Tortum, Şenkaya, Narman, Uzundere, İspir, Olur, Çat, Horasan, Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban gibi ilçelerde ki geriye fazla ilçe de kalmadı, doğru adayları çıkaramazsa işi zora sokabilir.

Süreç uzadıkça adayını belirleyen yani erkek kalkan çok yol almış olur.

 

Benden söylemesi!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.