GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mart 2022 17:15

Erzurum'a yatırım yapmadıklarını itiraf ediyorlar...

Erzurum'a yatırım yapmadıklarını itiraf ediyorlar...
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, iktidar temsilcilerinin yapmış olduğu "Erzurum, Malatya ile nerdeyse kıyaslanır olmaktan çıktı. Malatya'daki sağlanan uyum, Malatya'yı aldı götürdü" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

ERZURUMEKSPRES - DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, iktidar temsilcilerinin yapmış olduğu "Erzurum, Malatya ile nerdeyse kıyaslanır olmaktan çıktı. Malatya'daki sağlanan uyum, Malatya'yı aldı götürdü" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

 

Bu açıklamaların acı ama gerçek bir itiraf olduğunu vurgulayan Bingöl, bir dönem Doğu'nun Paris'i olarak nitelendirilen Erzurum'un geldiği noktanın iktidar temsilcileri tarafından çok iyi özetlendiğini söyledi.

 

Bingöl, şunları ifade etti: "Yıllardır biz Erzurum'a bir çivi dahi çakılmadığını söylediğimizde iktidar tarafından eleştiriliyorduk. Şimdi bunu kendileri itiraf ediyor. Bir dönemin cazibe merkezi Erzurum, şimdilerde Doğu'nun en geri kalmış illeri arasına sayılıyor. 20 yıldır iktidar olanlar, Erzurum'a hiçbir şey yapmadıklarını, sorumlusu başkalarıymış gibi anlatıyorlar. Şehrin insanından bir özür dahi dilemiyorlar.

 

Erzurum'da 2002 yılında 21 bin civarında olan işsizlik, şu an 40 binlere dayanmış durumda. Şehrin neredeyse yarısı sosyal yardımlara muhtaç. Tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiş. 20 yıl geçmiş, çiftçiler için çok önemli olan baraj ve göletler hala tamamlanmamış. Her gün insanlar, iş yerlerinin kapısına kilit vuruyor. Koca şehirde istihdam oluşturacak bir fabrika dahi yoktur. Esnaf, öğrenci, asker ve memurun eline bakıyor. Doğal olarak böyle bir şehrin kalkınmasını, gelişmesini beklemek, hayalden öteye gitmez. Erzurum, bölge illeri arasında sosyal ve ekonomik veriler açısından maalesef en sonlarda. Bunun da tek bir sorumlusu var, o da iktidardır. Elbet, halkımız bunun hesabını sandıkta mutlaka soracaktır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.