SİYASET Haber Girişi : 18 Temmuz 2023 12:31

Erzurum'a Fransız vekilimize şehrimizi tanıtıyoruz... Dinle Meral Hanım!

Erzurum'a Fransız vekilimize şehrimizi tanıtıyoruz... Dinle Meral Hanım!
Erzurum'u tanımayan, merkez ilçelerini dahi bilmeyen Beştaş'a daha fazla komik duruma düşmemesi için biz de küçük bir Erzurum rehberi hazırlayıp, şehrimizi tanıtalım istedik...

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Seçimleri'nden Yeşil Sol Parti'nin sürpriz bir şekilde Erzurum'dan aday gösterdiği Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın "Erzurum cahilliği" kendisini iyice komik duruma düşürmeye başladı.

 

 

Seçimlerin ardından milletvekili olunca kendince Erzurum'un sorunlarını gündemde tutmaya çalışan Beştaş'ın şehri hiç tanımaması, başına iş açıyor...

Erzurum'a adaylık sürecinde ilk geldiğinde Yakutiye ilçe sınırlarında bulunan Mahallebaşı'na giden ve "Palandöken seçim büromuzu açtık" diye tweet atan ve herkesi üstüne güldüren Meral Danış Beştaş, yeni bir gafa daha imza attı.

Aziziye İlçesindeki TOKİ konutlarının zamanında teslim edilmemesi nedeniyle hak sahiplerinin yaptığı eylemi gündemine alan Beştaş'ın "Erzurum Aziziye Mahallesi’nde halk aylardır evlerini teslim almayı bekliyor" şeklindeki tweet'i birkez daha Erzurum cehaletini gözler önüne serdi. 

Erzurum'u tanımayan, merkez ilçelerini dahi bilmeyen Beştaş'a daha fazla komik duruma düşmemesi için biz de küçük bir Erzurum rehberi hazırlayıp, şehrimizi tanıtalım istedik...

Öncelikle Meral Hanım, Aziziye, Yakutiye ve Palandöken Erzurum'un merkez ilçeleridir. Nüfusları da birçok ilden fazladır, kaymakamları, belediye başkanları bulunur. Bir ilçede olması gereken herşey vardır. 

Hınıs, Tekman, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Horasan, Pasinler, Narman, Oltu, Olur, Şenkaya, İspir, Uzundere, Tortum, Pazaryolu, Aşkale ve Çat diğer ilçelerimizdir Meral Hanım!

Palandöken Kayak Merkezi, isminden de anlayacağınız üzere Palandöken ilçemizde bulunur...

Tortum Şelalesi ise Tortum'da değil, Uzundere ilçe sınırları içerisindedir!

Aziziye Tabyaları da Yakutiye ilçemiz sınırlarındadır!

İspir Fasulyesi de İspir'in dünya markası olmuş ürünüdür!

Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Lalapaşa Camii, Ulu Cami, Yakutiye Medresesi, Erzurum Kongre Binası gibi tarihi mekanlarımız da yine Yakutiye ilçemizdedir...

Pasinler ve Hasankale aynı ilçemizdir hatta biz Erzurumlular "GALA" diye de bahsederiz... Yani 3 ismi de duyabilir, 3 ayrı ilçe yanılgısına düşüp, daha da komik olmanızı istemeyiz!

Şimdilik bu kadar yeterli diye düşünüyoruz...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.