EKONOMİ Haber Girişi : 06 Aralık 2023 18:00

ERZURUM'A 3 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

ERZURUM'A 3 MİLYAR TL'LİK YATIRIM
Dünyada 80’den fazla ülkeye ihraç ettiği bobin temizlik kağıtları ve Sofia, Maylo, Ultra Berrak ve Nua markaları ile temizlik kağıdı sektörünün büyük oyuncularından biri olan Lila Kağıt’ın Genel Müdürü Alp Öğücü; şirketin performansı, gelecek hedefleri ve

Sirketin yatırım planlarını açıklayan Lila Kağıt’ın Genel Müdürü Alp Öğücü; 2024 yılında yapılacak yeni yatırımlardan bahsetti. Öğücü, yenilenebilir enerji alanında yapacakları yatırımları özetledi: “Ergene, Erzurum ve Kahramanmaraş olmak üzere Türkiye'nin üç farklı lokasyonunda yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırım bedeli ile toplam 50 MW'lık yenilenebilir enerji yatırımına başladık. Tekirdağ Ergene'deki tesisimizde 2024 başında 14.5 MW’lık çatı GES’i devreye alarak projemizin ilk kısmını tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projemiz ile 2026 yılında ülkemizde de uygulanması planlanan Avrupa Birliği karbon salınım yasasına önden hazırlanmak açısından değerli bir adım atıyoruz.”

 

 

 

 



“Erzurum üretim tesisimiz için çalışmalar devam ediyor”
Öğücü, şirket olarak ‘denenmemişi yapma ve ezber bozma’ hedefiyle hayata geçirdikleri aksiyonların başında gelen Erzurum yatırımına ilişkin şöyle konuştu: “Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinin ilk temizlik kağıdı üretim tesisini kuruyoruz. İlk 4 yılda yapacağımız yaklaşık 3 milyar TL’lik yatırım ile hem bölgenin kağıt ihtiyacını karşılamayı hem de Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Irak, Gürcistan gibi pazarlara ihracat yapmayı hedefliyoruz. 2023 yılında çoğunluğun ‘belirsizlik’ olarak gördüğü ve yatırım yapmaktan çekindiği bir ortamda sıfırdan, iklim koşulları açısından zorlayıcı bir coğrafyada yeni bir tesis yapmak gibi büyük bir sorumluluğa adım attık. 2025 yılının başında projemizin ilk fazı olan konverting tesisimizi devreye alacak şekilde planlarımızı yaptık.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.