GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ekim 2022 23:51

ERKON’DAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

ERKON’DAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

ERZURUMEKSPRES - ERKON tarafından düzenlenen Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılış töreni protokol üyeleri ve çok sayıda ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan ERKON Başkanı Mustafa Macit, “Erzurum’un kültürü, tarihi, örfü, adeti, yöresel yiyecekleri ve gastronomisiyle İstanbul’da Erzurum buluşmasını hep birlikte gerçekleştirdik” dedi.

 

 

 

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından düzenlenen Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nin resmi açılış töreni geniş katılımla gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Erzurum barıyla devam etti. Daha sonra açılış konuşmaları bölümüne geçildi. İlk olarak söz alan ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.  
 

 

 

“HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİK”
“Bize destek veren Valimize ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” diyen Macit şöyle devam etti: “Erzurum ayağında bize yoğun bir destek verdiler ve ilçelerimizin yoğun katılımıyla kültür çadırımızı hınca hınç doldurduk. Esnafımız yine İstanbul tanıtım günlerini yalnız bırakmadı. Yöresel çadırımızı da hınca hınç doldurduk. Erzurum’un kültürü, tarihi, örfü, adeti, yöresel yiyecekleri ve gastronomisiyle İstanbul’da Erzurum buluşmasını hep birlikte gerçekleştirdik” diye konuştu.
“ERZURUM KADİM BİR ŞEHİR”
Erzurum’un tanıtımının Doğu Anadolu Bölgesi için de büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Macit, “Elbette İstanbul’da yaşayan 500 binin üzerinde hemşerimiz için her yıl düzenlenen bu tanıtım günleri son derece önem arz ediyor. Erzurum Kadim bir şehir Cumhuriyeti kuran bir şehir, Abdurrahman Gazi’nin, Nene Hatun’un, Kara Fatma’nın ve nice yiğitlerin bağrından çıktığı bir şehir. Bu vesileyle Erzurum Doğu’nun kadim şehri olarak elbette ki İstanbul’a kendini tanıtmalıydı. Biz de bu çalışmayı sizlerle birlikte yürüttük, bir ekip olarak yönetim kurulu olarak hep birlikte yürüttük. Ben görünmeyen kahramanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum ve hepinize saygı, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Açılış töreninden öne çıkan konuşmalar şöyle:
“DAYANIŞMANIN DEVAM ETMESİNİ RİCA EDİYORUM”
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı
Genel olarak metropolde yaşamak çok zordur. Bireyler birbirleriyle beraber yaşamak ve bir dayanışma içerisinde olmak ister. Birlikte topluluklar dernekler kurarlar, federasyonlar kurarlar. Birbirleriyle etkinleşerek konfederasyon kurarlar. Sayın konfederasyon başkanlarına dernek başkanlarına İstanbul da ki hemşerilerinizi birlik beraberlik sosyal dayanışma, iyi günde kötü günde mutlulukları arttırmak için dertleri de azaltmak için yaptıkları bu güzel çalışmadan dolayı içlerinden biri olarak bir Erzurumlu bir dadaş olarak yürekten teşekkür ediyorum. Bu dayanışmanın devam etmesini rica ediyorum. Gelenek görenek ve ananelerimizi gelecek nesillere aktarmak için devam etmelerini rica ediyorum.
“SANAYİ ŞEHRİ OLMAK İSTİYORUZ”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 
Kadim şehrimiz Erzurum’dan size sevgiler getirdik. Erzurum’da bir tarih yatıyor. Tarıma, turizme ve hayvancılığa büyük bir önem veriyoruz. İstiyoruz ki artık bir sanayi şehri olalım. Evlatlarımız şehirden çıkmasın. 2023 yılını Erzurum’da asfalt yolu hizmeti ilan ettik. Sulanmayan bir arazi de bırakmayacağız. Erzurum’un bütün ovalarını da sulanır hale getireceğiz. Erzurum Cumhuriyet’in kararının verildiği şehir. Erzurum günleri tertibinden dolayı bütün dernek, vakıf başkanlarına teşekkür ediyorum. 
“YÖREMİZİ TANITMAK ESAS OLMALI”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Akın Gürkan
Bu alanları sivil toplum kuruluşlarının hizmetine açtık. Hiçbir ücret almıyoruz, sizler için yaptık. Kültürümüzü, örf, adetimizi aktarabilmek bizim için de Ekrem başkanımız için de çok önemli. Sivil toplum kuruluşlarının bütçelerine katkı sunmak önemli. Buradan siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Burada yöremizi tanıtmak esas olmalı. Ekrem başkanımızın size çok selamları vardı. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 
“ERZURUM TEKNOLOJİNİN VE SANAYİNİN MERKEZİ OLMALI”
Eski Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt
Geçen yıl yapılan tanıtım günlerinden sonra bu seneki tanıtım günlerine hazırlandık. Sayın valimizin, büyükşehir belediye başkanımızın ve ilçe belediye ve kaymakamlıklarının katkılarıyla bu sene daha güzel oldu. İstanbul’da yaşayan Erzurumlular olarak Erzurum’a bir şeyler yapmamız gerektiğini savunuyorum. Sanayinin gelişmesi ve yavrularımızın iş bulması çok önemli. Erzurum teknolojinin ve sanayinin merkezi olmalı. 
“ERZURUM’A GİDİP GELELİM”
Eski AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı
İnsanlar iş aş için göç ediyor. Erzurum’un nüfusu kadar İstanbul’da da nüfus var. Bilişim, hizmet sektörü, tarım ve turizm üzerinden Erzurum’un kalkınması lazım. Ekonominin ikinci gücü ulaşım. Bu 4 dalda yapılacak çok iş var. Özetle bu buluşmayı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Erzurum’un nefis lezzetlerini hemşerilerimiz getirdiler. Erzurum’la yakın temasta bulunalım. Senede bir iki defa gidip gelelim. Bugünlere Erzurum’un gelmesini sağlayan dadaşlara, nene hatunlara çok şey borçluyuz.
“SORGULAMAMIZ LAZIM”
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli
Burada bu keyfi paylaşmaya geldim. Buraya siyaset meydanına gelmedim. Erzurum nüfusunun 2.5 olması gerekiyor. Şehrin nüfusu 400 binde. Erzurumlular memleketindeki yokluktan gidiyor. Erzurumlu yurt dışında katkı verebiliyorsa kendi şehrine katkı veremiyorsa bunu sorgulamamız lazım. Vicdanınızın sesi olmak için çalışıyorum. 
“ERZURUM MEMLEKETİN KAPISI”
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş
Mertliği, adamlığı, Cumhuriyet’in kuruluşu ve o iradeyi devam ettiren bir şehirdir Erzurum. Vatanseverlerin şehri olarak biliyoruz. Erzurum dediğimiz zaman memleketin kapısı diyoruz. Haini barındırmayan şehir, teröriste yol vermeyen şehir diyoruz. 
“ERZURUM’U İSTANBUL’A TANITACAĞIZ”
AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır
Rahmetli İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı rahmetle anıyorum. Buraları bizlere, tüm halkımıza ücretsiz olarak açtı. Ben ERKON’a teşekkür ediyorum. Biz biriz ve beraberiz. Şovu bizim kadayıf dolmamız, cağ kebabımız, ehramımız yapacak. Bütün İstanbullu hemşerilerimizi burada misafir edeceğiz ve onlara tanıtacağız. Erzurum’u daha fazla nasıl anlatacağız onu konuşmalıyız. Ben Erzurum’a her gittiğimde daha fazla gelişmiş görüyorum.
 

 

 

“ERZURUMSPOR KALICI PROJELERLE AYAKTA KALABİLİR”
Erzurumspor Kulübü Başkanı Ahmet Dal
En büyük ortak değerimiz Erzurumspor’u sizlerle paylaşmak için buradayım. Milyonlarca insanı tutkusuna esir eden şey futbol. Şehrimizi tanıtan en önemli araçlardan bir tanesi şüphesiz Erzurumspor. Geçmişe, uzaklığa dalarız. Çekilen çileler, şampiyonluklar… Transfer yasağımız var. Mücadelemiz devam ediyor. Erzurumspor günlük desteklerle değil kalıcı projelerle ayakta kalabilir. Siyasetçisinden bürokratına herkese büyük iş düşüyor. Sadece birkaç isme bu işi yıkarsak Erzurumspor’da elimizden kayıp gider. Bugüne kadar destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bir miat olsun ve Erzurumspor’umuzu yeniden ayağa kaldıralım. 
“BİZE ERZURUM’U GETİRENLERE SELAM OLSUN”
ERKON Kurucu Başkanı Ali Murat Alatepe 
Hizmetin siyaseti yoktur. Hizmeti yapanı alkışlar insan. Burada bugün cağ var, yağ var. Bize Erzurum’u getirenlere selam olsun. ERKON yönetimine selam olsun. Tortum’undan Aşkale’ye Karayazı’sından İspir’e bütün ilçelere selam olsun.  
“EŞİT HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Erzurum Valisi Okay Memiş
1 milyona yakın nüfusa hizmet ediyoruz Erzurum’da. Birçok dadaş kardeşimiz farklı kentlerde yaşıyorlar. Aynı zamanda sizleri de unutmadığımızı belirtmek isterim. Erzurum’un önemi kadimden gelen kültürle devam ediyor. Erzurum’da yaşayan Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle eşit hizmeti götürmek için çalışıyoruz. Ayrım yapmaksızın hizmet etmenin çabası içerisindeyiz. Her köyü, ilçesi ayrı bir güzel şehrimizi sizlere, bütün Türkiye’ye tanıtmaya geldik. ERKON Başkanı Mustafa Macit ve ekibine çok teşekkür ediyorum. 
DOLU DOLU GEÇECEK
Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle tanıtım günlerinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezerek bilgi aldı. Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri yarın akşam saatlerine kadar sosyal aktiviteler başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.