ERKAN SÖZERİ BİR SIRRI MI İFŞA ETTİ?

Adanaspor maçı sonrasında ERKHABER TV’de yayınlanan Birebir Futbol programına telefonla katılan  B.B.Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, adeta içini döktü.  Kulüpte sezon başından bu yana süregelen prim sıkıntısının Çarşamba gününe kadar çözüme kavuşmaması halinde görevinden istifa edeceğini açıkladı. 

 

 

Sanki Sözeri bir sırrı ifşa etmişçesine sosyal medyadan adeta linç kampanyası başlatıldı. Neymiş efendim “ Kol kırılır yen içinde kalırmış! Yönetimle konuşup bu işi çözmeliymiş… Neden basında konuşmuş?” Pardon da bu bilinmeyen, sır olarak saklanan bir durum muydu? Yahu daha geçen hafta taraftarlar primlerin ödenemiyor diye, kampanya yapıp para toplamaya çalışmadı mı? Sosyal medyada yardım paylaşımları yapılmadı mı?  

 

 

Kaldı ki Hoca canlı yayında, “futbolcu muhatap bulamadığı için gelip benimle konuşuyor.” dedi.  Yani bu açıklamayı yapmaya mecbur kaldım diyor. Programda gazeteci Orkun Çizmeli, “ Hocam yine de söyleme herkes anladı ne diyeceğinizi” demesine rağmen, artık adamcağız ne kadar bunalmışsa dinlemedi. Oyuncuların emeğine sahip çıkma adına bu açıklamayı yaptı. Hariçten  gazel okumak güzel de ne şartlar altında bu insanlar Erzurumspor’a emek veriyor bunu da bilmek lazım. Peşinatsız transfer edilen oyuncuların, maaşları düzenli bir biçimde ödenmiyor, anlayacağınız futbolcu kazandığı maçlardan aldığı primlerle, günü kurtarıyor.

 

 

Evet ciddi paralara transfer oluyorlar, evet maaşları sözleşmede olduğu için ödenmese bile cebren maaşlarını alacaklar. Bunlara itirazım yok. Ancak siz sportif başarı için prim sözü veriyorsanız, bunu ödemek durumundasınız. Öyle “iki ay primler gecikmişse ne olmuş?” demekle olmaz. Futbolcuya güven vermek durumundasınız, muhatap almak zorundasınız.  

 

 

Bu Kulübün bir sportif direktörü yok mu? Transferlerin bir çoğunda futbolcuyu bulup getiren o değil mi? Oturup futbolcularla konuşsun, “ Hocayı rahatsız etmeyin desin. Parasal mevzularda bana gelin’ desin. ‘Şuan ödenmiyor ama emin olun ödenecek desin.”

 

 

Yada Başkan olmasa bile bu kulübün Asbaşkanı yok mu, bakın kazanılan maçlar sonrasında hiçbir yönetici sırf futbolcular para konuşmasın diye idmanları izlemeye bile gitmiyormuş.

 

Şimdi Hoca “Çarşambaya kadar süre verdi ve bu iş çözülmezse ben yokum” dedi. Evet hem de canlı yayında. Kulüpten bir açıklama geldi mi? “Çözeceğiz, yada çözemeyeceğiz” diye, ben duymadım. Bir kaos ortamı oluştu deniliyor ya bu kaosu kim çözecek Orkun Çizmeli mi? Yaptığı kampanyayla 7 bin 500 lira toplayan Taraftar mı çözecek?

 

 

Yönetim çözecek yönetim.

 

 

 

Çıkıp basının karşısına, “ Ne olmuş ki primler iki ay gecikmişse” diyecek. Gidip futbolculara teminat verecek, “ Erzurumspor sizin paralarınızı öder. Merak etmeyin” diyecek, “bu geçici ( eğer öyleyse) bir durum” diyecek.

 

 

Yahu yönetim çıkıp bir şey diyecek.

 

 

 

Susarak görmezden gelerek, bu sorun hiç yokmuş gibi davranarak bir yere varılmaz. Hocanın isyanı da bu. Erkan hoca aklı başında, sporun içinden gelen, bir çok kulüp çalıştırmış, bu sıkıntılı zamanlarda bile, 7 maçta 5 galibiyet almış, 15 puan toplamış bir Teknik adam. Durup dururken bu açıklamayı yapmıyor.

 

 

Bunalmış adam bunalmış!

 

 

O yüzden kimse hocayı linç etmeye kalkmasın, ortada bir cenaze var bunu nasıl kaldırırız diye uğraşsın!

 

 

İki çift lafta gazeteci arkadaşlara edeceğim. Bu medya kuruluşları niye var? Birileri çıkıp konuşsun kendini ifade etsin diye… Bazı gazeteci arkadaşlar yazılar yazıyor, “ Hoca niye basınla konuşmuş/” Sizi rahatsız eden bence Hocanın açıklamaları değil, Ekran tercihi… Daha doğrusu, konuşmak için sizi tercih etmemesi…. Sizin ekranlarınıza çıksaydı, şimdi kahraman etmiştiniz adamı… Bırakın bu kıskançlığı, sizde adamın söylediklerine odaklanın, kime söylediğine değil de mesleki olarak ne söylediğine bakın.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.