SİYASET Haber Girişi : 29 Mayıs 2022 18:01

ERGİN İKTİDAR HİÇ BİR HEDEFİNİ TUTTURAMADI

ERGİN İKTİDAR HİÇ BİR HEDEFİNİ TUTTURAMADI
​​​​​​​Adalet Eski Bakanı, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve Genel Sekreter Sadullah Ergin,  11 ilin katıldığı bölge teşkilat toplantısı için Erzurum’a geldi.

Adalet Eski Bakanı, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve Genel Sekreter Sadullah Ergin,  11 ilin katıldığı bölge teşkilat toplantısı için Erzurum’a geldi. Palandöken dağındaki Palan Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Ergin, “ İktidar, ekonomik olarak hiçbir hedefini tutturamadı.” dedi.

 

 

 

 

Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bitlis, Hakkari, Muuş ve Ardahan İl, İlçe ve Teşkilat Başkanlarıyla, genişletilmiş bölge toplantısı yapmak üzere Erzurum’a gelen Adalet Eski Bakanı, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve Genel Sekreter Sadullah Ergin, toplantı öncesi gazetecilerle bir araya geldi. Ergin Yaptığı basın toplantısında, ekonomik göstergelerden bahsederek, “ İktidar Ekonomik olarak koyduğu hiçbir hedefini tutturamadı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ergin Şunları söyledi; Deva Partisi 26 aylık bir parti. Bu gün geldiğimiz noktada Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatlanmış, 973 ilçenin 700’ünde ilçe teşkilatlarını da kurmuştur. Şuan itibariyle 160 bin 425 üyeye sahiptir ve üye çalışmalarımız devam ediyor. Deva Partisi, sorunlara bakış açısını ve ülkede siyasetin dilini değiştirmiş, bağırmadan çağırmadan, hakaret etmeden, medeni bir biçimde de siyaset yapılabileceğini göstermiştir.

 

 

 

 

DEVA Partisi kurulduğu günden bu güne 20 eylem planını açıklamıştır. Bunları yayınlamış,  kendine saklamamış, isteyen herkesin faydalanmasını istemiştir. Biz bir an önce doğru politikalarla ülkenin düştüğü durumdan kurtulmasını istiyoruz. Bu yüzden özellikle iktidara eylem planlarımızdan faydalanmasını öneriyoruz.

 

 

 

 

İktidar ekonomik olarak hiçbir hedefini tutturamamıştır. Türkiye’de dolardaki artış 2021 yılında yüzde 80’e ulaşmış, Enflasyon oranı, TUİK’in makyajlı rakamlarına göre yüzde 70’i bulmuştur. Hazinenin dış borç toplamı tam 3 Trilyon, 103 milyar Liraya dayanmıştır. Bütçenin faiz ödemeleri 2021 yılı için tam 240 milyar Liradır. Genç işsizlik oranı yüzde 30’u buldu. Bütün bu rakamlar yönetim zafiyeti değil de nedir?

 

 

 

 

Bütün bu tablolar karşısında iktidarın çıkış yolu olarak millete sunduğu, 1070’li yıllarda uygulanan ve Rahmetli Özal’ın uygulamayı kaldırırken, “ gençlere tavsiyemdir, bir daha bu ülkeyi böyle bir yanlışa sokmasınlar” dediği, Dövize Çevrilebilen Mevduat ( DÇM )hesabını devreye sokmak olmuştur. Sanki yeni bir şey bulmuşlar gibi, ülkenin sorunlarını bu uygulama çözecekmiş gibi millete sundular. Sorunları çözmek yerine işi iyice çıkmaza soktular.” dedi.

 

 

 

  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.