Erdoğan belediyeciliği ve Sekmen...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi hatırlarsınız. Koca İstanbul’da yapılamayan şeyleri yapmış, imkansız denilen şeyleri başarmıştı. Burada ki başarısıyla sadece İstanbul’da yaşayanların değil, tüm Türkiye’nin takdirini kazanmıştı. Erdoğan o günden bugüne görev yaptığı şehre aşkla bağlı olan, fakir fukaranın derdini kendine dert edinen ve vizyonu geniş belediye başkanlarıyla yola devam etti.

 

Türkiye 30 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu 40 ilin belediye başkan adayını açıkladı. 11 mevcut başkanla yola devam eden AK Parti’de 29 belediye başkan adayı değişti. Bunun bize anlattığı Erdoğan 40 ilin belediye başkanından sadece 11’inden memnundu ve yola devam kararı aldı. Bu 11 başkan arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de vardı.

 

16 yıldır hükümetin, başındaki isim olan Erdoğan, belediye başkanlarını seçerken ince eleyip sık dokur. Arkadaş, eş, dost kayırması yapmaz. Çalışana, başarılı olana görevi verir, başarısız olana da yolu gösterir.

 

Erzurum’a gelecek olursak Mehmet Sekmen başarılı çalışmalarının sonucunda ikinci dönemde aday olmayı hak eden belediye başkanlarından biri oldu. Haketti ki Cumhurbaşkanı Erdoğan da Sekmen’le bir dönem daha devam etme kararı aldı.

 

Sekmen ne mi yaptı?

 

Kısaca özetleyelim…

 

Özelleştirmenin elinde adeta harabeye dönen Palandöken Kayak Merkezi Sekmen’le birlikte adeta yeniden hayat buldu. Dağda insanların vakit geçireceği, ihtiyaçlarını gidereceği oteller dışında tek bir yer yokken, bugün belediyenin hizmete soktuğu kafeler yaz, kış dolup taşıyor.

 

Şehir çok karanlık, eşimizle, çocuklarımızla sokaklarda dolaşamıyoruz diye feryat edenler bugün ışıl ışıl caddelerde dolaşmanın keyfini sürüyor.

 

Şehirde vakit geçirecek yer mi var? Piknik için bile Tortum’a, Uzundere’ye gitmek zorunda kalıyoruz diye şikayet edenler bugün şehrin dört bir tarafında hizmete açılan mesire alanlarında güzel bir hafta sonu geçirebiliyor.

 

Daha düne kadar Kazım Karabekir Stadyumu’nda Kızılcabölük, Düzyurt ve Tepecik gibi takımları izleyen spor severler bugün Beşiktaş’ı Başakşehir’i ve Konyaspor gibi Süper Lig devlerini izlemenin keyfini sürüyor. Erzurumspor konusunda özellikle sosyal medya üzerinden “Sekmen kendi cebinden mi ödüyor vatandaşın parasını Erzurumspor’a harcıyor” diyen bazı kişilerde var. Onlara da bir hatırlatma yapmak lazım. Bu şehir vatandaşın parasını Erzurumspor’a destek diye alıp, kulübün kapısına kilit vuran başkanları da gördü.

 

Bugün Erzurum, yüksek irtifa kamp merkeziyle yüzlerce takımın kamp için tercih ettiği bir şehir haline geldi.

 

Kalenin etrafı kısa sürede açılarak tarihi eserlerin nefes alması sağlandı…

 

Harabeye dönen Bat pazarı olmak üzere bir çok yerde dış cephe giydirmeleri ve ilçelerde prestij caddeleri oluşturuldu.

 

Araziler sulansın, hayvanlar susuz kalmasın diye taşrada 40’ın üzerinde gölet yapıldı.

 

Havuzbaşı kent meydanı, Aziziye millet bahçesi yine Mehmet Sekmen döneminde hayata geçirildi…

 

Siz bu projeleri hayata geçiren bir belediye başkanıyla ikinci dönem devam etmek istemez misiniz?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan işte bu yapılanları dikkate alarak yeniden Sekmen dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.