SİYASET Haber Girişi : 20 Aralık 2021 15:48

Emrullah Bayram: Bu tip kurumlar derhal incelenmelidir...

Emrullah Bayram: Bu tip kurumlar derhal incelenmelidir...
İYİ Parti Erzurum İl Koordinatörü Eta Emrullah Bayram, Erzurum'da Gazeteci Sinan Özçaylak'ın gündeme getirdiği, Kur’an kurslarındaki cinsel istismar skandalları ile ilgili açıklama yaptı.

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti Erzurum İl Koordinatörü Eta Emrullah Bayram, Erzurum'da Gazeteci Sinan Özçaylak'ın gündeme getirdiği, Kur’an kurslarındaki cinsel istismar skandalları ile ilgili açıklama yaptı. Bayram, '“Çocuklarımızın dini eğitim alması için gönderdiğimiz Diyanete bağlı bir kurs merkezinde yaşanan bu aşağılık olaylar, çocuklarımızın ve toplumun psikolojisini bozmuştur. Hiçbir araştırma yapılmadan, “Belletmen” unvanı ile bu kurslara yerleştirilen şahıslar kadar bunu araştırıp denetlemesi gereken müftülük de suçludur''dedi.

 

Emrullah Bayram yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

 

Çocukların yaşadığı istismarın telafisi mümkün olmayacak hasarları doğurmuştur. Derhal ve acilen psikolog ve uzmanlar eşliğinde bu tip kurumlar denetime alınmalı ve başka çocuklarımızın da bu tarz bir şiddete maruz kalıp kalmadıkları incelenip gözden geçirilmelidir. 

Sekiz çocuğun cinsel istismarı haberinden sonra, yine Gazeteci Sinan Özçaylak'ın gündeme getirdiği imamlar dâhil olmak üzere, bu işe bulaşmış herkes toplum huzurunda gizlenmeden şeffaf bir şekilde yargılanmalıdır. Diyanet gibi resmi olduğu için güvenli de olduğu düşünülen bir kurumda bunların yaşanması akıl alır gibi değildir. İğrençliğini kelimelerin bile anlatamayacağı kadar aşağılık bu olay için şimdiye kadar il müftüsü ve diğer yetkililerin açıklama yapması gerekirken hiçbir açıklama gereği bile duymamışlardır.

İl müftüsü görevini yapmak yerine siyasi kulislere kendini kaptırmıştır. Diyanet derhal olaya el atmalı ve il müftüsü dâhil, bu konuda sorumlu kimler varsa, bu olaylar çözülene kadar açığa alınmalı gerekirse görevden el çektirilmelidir. Toplumun kutsallarının bu tip olaylarla anılması vicdanen kabul edilebilir bir durum değildir. Diyanete bağlı bu kurumlarda, hem görevlilerin ve hem de eğitim alan öğrencilerin her ay düzenli olarak psikolog kontrolünden geçmesi kaçınılmaz bir durum almıştır. Biz İYİ Parti Erzurum İl Teşkilatları olarak bu konuların takipçisi olacak ve bedeli ne olursa olsun çocuklarımızın ve özgür basının yanında olacağız.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.