SİYASET Haber Girişi : 02 Mart 2024 18:29

Emekli Seçmen AK Parti'yi zorlayacak

Emekli Seçmen AK Parti'yi zorlayacak
Emekli maaşlarına taksit taksit yapılan zam, emeklileri memnun etmedi. Emekli bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkartılması da emeklideki memnuniyetsizliği artırdı

AK Parti Genel Merkezi,  tabanlarının halen kendileriyle hareket edip etmediğini araştırırken, emekli sorunuyla karşılaştı. AK Parti’nin seçmen tabanında, 65 yaş üstü, emekli seçmen önemli bir yer tutuyor.

 

 

 

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti'nin emekli çıkmazını kaleme aldı. Ancak, son dönemdeki ekonomik kriz ve bir türlü dizginlenemeyen enflasyonun sonuçları seçmen tabanının AK Parti'den uzaklaşmasına neden oluyor. AK Parti’den uzaklaşan bu grupta, yüzde 30 oranında erime olduğu ortaya çıktı. Parti, orta yaş seçmenine kıyasla emekli ve yaşlı seçmeninde çözülme saptadı.

 

 

 

Emeklilerin ekonomik durumu, son yıllarda katlanarak artan hayat pahalılığı, emekli maaş artışında son dönemde yaşanan sorunlar ve son olarak Çalışma Bakanı tarafından 5 bin lira planlandığı açıklanmış olmasına rağmen 3 bin lirayla sınırlı kalan bayram ikramiyesinin bu olumsuz sonucun nedeni olduğu konuşuluyor.

 

 

 

 

Bizi en çok emekliler zorlayacak! Anketlerde görüyoruz

 AK Parti kurmayları “Yerel seçimlerde bizi en çok zorlayacak kesim emekliler olacak. Bunu anketlerde de görüyoruz. Anadolu’da daha rahatız. Fakat büyükşehirlerde 65 yaş üstü seçmen konusunda bazı sıkıntılarımız olduğunu görüyoruz” tespitini yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.