SİYASET Haber Girişi : 25 Nisan 2023 12:39

ELMALI, PAYLAN'IN, AĞIZININ PAYINI VERDİ

ELMALI, PAYLAN'IN, AĞIZININ PAYINI VERDİ
Hukuk adamı Avukat Ebubekir Elmalı'dan HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan'a tokat gibi cevap.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın 24 Nisan nedeniyle yayınladığı sözde Ermeni soykırımı anma mesajına, Hukuk adamı Avukat Ebubekir Elmalı'dan sert tepki. 

 

 

Paylan'ı sert bir dille eleştiren Elmalı, “Utanmazlar hala soykırımdan bahsediyor. Erzurum’da yaptığınız katliamın hesabını kime soralım” dedi.

 

HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan, 24 Nisan'da yayınladığı mesajında," Ermeni Soykırımı 108 yıl önce bugün başladı. Önce Ermeni aydınlar, ardından topyekün Ermeni halkı kadim topraklarından sürüldü, katledildi. Ermeni Soykırımında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylan'a ilk tepki AK Partili Hukuk adamı Avukat Ebubekir Elmalı'dan geldi. Elmalı, 1. Kafkas Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın anılarında yer alan ve Alaca şehitliğinde asılı duran o pasajı yayınlayarak, “Utanmazlar hala soykırımdan bahsediyor. Erzurum’da yaptığınız katliamın hesabını kime soralım” dedi.

 

 

 

 

Uluslararası hukukçu kimliğiyle tanınan ve Ermeni soykırım iddiaları ile ilişkin yazdığı makaleleriyle dikkat çeken bir isim olan Elmalı, " Yıllardır uydurduğunuz bu yalana kimse inanmıyor. Sadece bazı devletler, kendi çıkarları ve Türkiye üzerine emelleri noktasında inanmış gibi yapıyorlar. Türkün töresinde de de, İslamın inanç sisteminde de zulüm, soykırım yoktur. Eğer bir soy kırım arıyorsanız, kendi kirli geçmişinize bakın." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.