SİYASET Düzenleme Tarihi : 26 Aralık 2021 22:00 Haber Girişi : 26 Aralık 2021 10:50

ELMALI'NIN KÖPÜK TEORİSİ EKONOMİSTLERİN DİLİNDE

ELMALI'NIN KÖPÜK TEORİSİ EKONOMİSTLERİN DİLİNDE
Avukat Ebubekir Elmalı'nın köpük teorisini, Başta Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati olmak üzere bir çok ekonomist kullanmaya başladı.
ELMALI'NIN KÖPÜK TEORİSİ EKONOMİSTLERİN DİLİNDE

Ekonomik olarak yaptığı öngörülü tespitlerinin doğru çıkmasıyla dikkat çeken Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Avukat Ebubekir Elmalı'nın köpük teorisini, Başta Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati olmak üzere bir çok ekonomist kullanmaya başladı.

 

 

 

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Erzurumlu Avukat Ebubekir Elmalı, katıldığı televizyon programlarındaki ileri dönük tespitlerinin doğru çıkmasıyla dikkat çekiyor.

 

 

 

Asgari ücret belirlenmeden, en az 4180 TL  olacağını söyleyen Elmalı en yakın tahminde bulunun siyasi olmuştu. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ebubekir Elmalı'nın bir televizyon programında ilk kez dillendirdiği köpük teorisini de , başta Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati olmak üzere bir çok ekonomist kullanmaya başladı.

 

 

 

Dolar kuru 18 TL iken, doların yönünün yukarı olacağını söylendiği bir ortamda, katıldığı  tv programında Dolardaki artışı "Bir Suya fazlaca sıkılmış deterjan köpüğüne"  benzeten Elmalı'nın, tespitlerinden iki gün sonra hükümetin aldığı kararlarla dolar 11 TL ye kadar düştü. Ebubekir Elmalı’nın o gün KÖPÜK  olarak nitelendirdiği dolar kuru bugün ekonomistlerin dilinde olan bir terim haline geldi. 

 

 

Dövik kurundaki düşüşü olumlu karşıladıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Elmalı, “ Dövizin düşmesini olumlu karşılıyoruz. Ancak tek çiçekle bahar gelemez. Döviz piyasa araçlarından sadece biri. Sadece dövizin düşmesi ile fiyatları artan ürünlerin, aynı oranda fiyat indirimine gidilmesini beklemeyin. Çünkü piyasa  bir müddet  daha pandemi sürecinde duran çarkların sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak. Uzun süre durağana gired piyasaları canlandırmak için, piyasaya likilite pompalanması, uzun tedarik zincirleri ve hedef ürüne ulaşılmasının uzun zaman alması nedeniyle, bu sürecin sonucunun acı reçetesi enflasyon olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzde ki bir kaç yılda da enflasyon siyasi erklerin mücadele etmesi gereken en önemli sorunlardan biri olmaya devam edecek." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.