SİYASET Haber Girişi : 12 Nisan 2023 11:57

ELMALI, KÜRT GENÇLERİMİZ MACERAYA KURBAN EDİLEMEZ

ELMALI, KÜRT GENÇLERİMİZ MACERAYA KURBAN EDİLEMEZ
Avukat Ebubekir Elmalı, "Milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı Dadaşlar diyarı terörizme karşı duruşunu 14 Mayıs seçimlerinde bir kez daha gösterecektir” dedi.

AK Parti’den aday adayı olan, listelerin açıklanması sonrasında, “ AK Parti’nin başarısı için aktif bir biçimde çalışacağım.” Diyerek, dadaş duruşu sergileyen tanınmış hukukçu, DEMBİRDER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, “ABD’nin aparatı, PKK’nın siyasi uzantısı bir partiden Erzurum’da milletvekili çıkmasını istemiyoruz.” dedi.

 

 

Elmalı yaptığı yazılı açıklamasında “  ABD’nin aparatı, PKK’nın siyasi uzantısı bir partiden Erzurum’da milletvekili çıkmasını istemiyoruz. Milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı Dadaşlar diyarı terörizme karşı duruşunu 14 Mayıs seçimlerinde bir kez daha gösterecektir” dedi.

 

 

CUMHURBAŞKANI KÜRTLERİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR.

 

AK Parti Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kürt halkının en büyük teminatı olduğunu belirten Elmalı şunları söyledi; “  Türk siyasetinin, Kürtlerin kültürel ve siyasal taleplerinin Türkiye Cumhuriyetinin hukuk düzeni içerisinde ve ümmet anlayışı çerçevesinde tek bayrak, tek vatan üzerine inşa edilen ilkeler doğrultusunda, demokratik Kürtlerin “çoğulcu demokrasi” anlayışına yakışır bir şekilde temsil edileceği bir siyasi harekete ihtiyacı var. Mevcut siyasi konjonktür bu siyasal hareketin zorunluluğuna işaret ediyor.

 

 

 

Kürtler tıpkı Türkler gibi devletin millet unsurunun asli parçasıdır. İnkar ve asimilasyon politikalarına son veren Cumhurbaşkanı bu seçimlerde de Kürtlerin en büyük teminatı olarak görülmektedir. HDP ya da YSP ise ABD menşeili bölücü marjinal bir macera olup, Kürt gençlerimiz bu marjinal emperyalizme hizmet eden maceraya kurban edilemez.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hakan Ersoy 12 Nisan 2023 12:25

    akpden sayın abdurrahim fırat'ı 4. sıraya koy, chp den bahadır erene liste bile verme sonra da oylar neden hdpye. pardon siz neyin peşindesiniz??!!