SİYASET Haber Girişi : 09 Şubat 2022 09:06

ELMALI; KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİ DEVLET SİYASETİ OLARAK BENİMSENMELİ

ELMALI; KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİ DEVLET SİYASETİ OLARAK BENİMSENMELİ
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Elmalı, yaptığı yazılı açıklamada, kadına karşı şiddetin önlenmesinin bir devlet siyaseti olarak benimsenmesi gerektiğini savundu.

Türkiye’de “ Kadına şiddetin önlemesi”  ile ilgili bir aktivist sayılan, konu üzerine yaptığı  çalışmalar İle Avrupa Birliği Özel Ödülü alan hukukçu, aynı zamanda Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Elmalı, yaptığı yazılı açıklamada, kadına karşı şiddetin önlenmesinin bir devlet siyaseti olarak benimsenmesi gerektiğini savundu.

 

 

 

 

 

Türkiye Değişim Partisi’nin konuya bakış açısını da dile getiren Elmalı, “ Türkiye'de 2021 yılında 280 kadın öldürüldü, 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. 2021 yılında işlenen 280 kadın cinayetinde, öldürülen kadınların 33'ünün daha önceden polis ya da savcılığa şikayette bulunduğu ya da hakkında koruma kararı bulunduğuna bir gerçektir. Kadın cinayetlerini, kadına karşı şiddeti önlemenin yolu, öncelikle bunun bir sorun olduğuna kanaat getirerek, gerçekten caydırıcı yasaların uygulanması, meselenin bir devlet politikası haline gelmesiyle mümkün olabilir.” dedi.

 

 

 

 

Tahrik mazeret olmamalı.

Meselenin hukuksal boyutuna da atıfta bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı şunları söyledi; “ Kadın cinayetlerinde kazaya son şeklini tahrik ve türevleri verir. Hükmü kazıyın altından ekseriyetle, cinayeti motive eden bir olgu çıkar. Bu olguya “tahrik” nitelendirmesi yapılarak dönüştürülmüş yapay kavramın, kadın cinayetlerini mazeretle meşrulaştıran bir cezasızlık formuna dönüşmesine mahkeme izin vermektedir. Türkiye Değişim Partisi kadına karşı şiddetin önlenmesinin bir devlet siyaseti olarak benimsenmesini savunur.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.