SİYASET Düzenleme Tarihi : 05 Şubat 2022 22:30 Haber Girişi : 05 Şubat 2022 14:31

ELMALI, ESNAFA SİCİL AFFINI YİNELEDİ, ÇEKE HAPİS CEZASI KALKSIN DEDİ

ELMALI, ESNAFA SİCİL AFFINI YİNELEDİ, ÇEKE HAPİS CEZASI KALKSIN DEDİ
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, katıldığı bir televizyon programında, esnafın sıkıntılarını gündeme taşıdı. Esnaf, suçlu değil, borçlu diyen Elmalı, " Çeke hapis cezası kalkmalı." dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, katıldığı bir televizyon programında, Esnaf için sicil affı talebini yineleyerek,Karşılıksız çek için hapis cezası kalkmalı." dedi. 

 

 

 

 

Esnaf ağaya kalkarsa Türkiye ağaya kalkar sloganıyla, hemen her platformda esnafın sıkıntılarını dile getiren Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı,  " Türkiye'nin ekonomisini icraatlarını, paraya endeksli tüm argümanlarını sağlayan ana unsur esnaf'tır, işveren'dir. Pandeminin ve sonrasında yaşanan ekonomik gelişmelere paralel olarak Esnafa, işverene ciddi kolaylıklar sağlanmalıdır." dedi. 

 

 

 

 

" Esnaf para kazanacak, rahat hareket edecek ki ülkesine, devletine, milletine faydalı olabilsin, bol bol vergi verebilsin! istihdam sağlayabilsin." diyen TDP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, " Şu anda esnaf kelimenin tam anlamıyla can çekişiyor. Çok çok acil esnafa genel af çıkarılmalı, sicil affından, ödeme kolaylığına, teşvikten, fırsatlar ayrıcalığına, tüm bunları içeren Türkiye tarihinde görülmemiş tarihi fırsatlar yumağı sağlanmalı ve sunulmalı. 

 

 

 

 

Bu hamle beraberinde istihdam ve atılımı da sağlamış olacak, geriye gidiş, yerinde sayış olmayıp ilerlemenin de önemli bir basamağı sağlanmış olacak.  Gelişmiş ülkelerin tamamında ekonomideki temel yaklaşım işverenin, esnafın her türlü desteklenmesi temeli üzerine kuruludur. 

 

 

 

 

Ülkeyi yönetenlerin tüm unsurları ile birlikte acilen toplanması, toparlanması, ekonomideki olumsuzlukların ortadan tamamen kaldırılması ve tam güven ikliminin sağlanması için acil eylem planlarını en ufak zaman kaybetmeden ortaya koymalıdırlar." dedi.  

 

 

 

 

Çıkarılacak sicil affı ve çeke hapis cezasının kaldırılmasının iktidar için tarihi bir fırsat olduğunu belirten Avukat Ebubekir Elmalı, " Sonuçta karşılıksız çeke verilen adli para cezasının hapis cezasına çevrilmesinin dolaylı olarak, bir özel hukuk sözleşmesinden doğan borcun ödenememesi sebebiyle hapis cezası verilmesini yasaklayan Anayasa md 38/8 ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek 4 No:lu Protokol md 1 kurallarına aykırılığı da  ortadadır. 

 

 

 

Devlet dolandırıcılık yapanla, dürüst esnafı birbirinden ayırt etme gücüne sahiptir. Gerçekten yaptığı ticarette, zarar eden, işleri ters giden, ülke ekonomisinde yaşanan krizden dolayı borçlarını ödeyemeyen esnafı hapse atmak en hafif ifadesiyle zulümdür." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.