GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ağustos 2023 17:04

ELMALI, ERZURUM 6. TEŞVİK BÖLGESİ KAPSAMINA ALINMALI

ELMALI, ERZURUM 6. TEŞVİK BÖLGESİ KAPSAMINA ALINMALI
Geldiği Erzurum’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Bir Dadaş Hareketi Kurucusu Avukat Ebubekir Elmalı, Erzurum'da istihdam sorununun çözülmesi, göçün önlenebilmesi için şehrin 6. teşvik bölgesi kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Bir Dadaş Hareketi Kurucusu Avukat Ebubekir Elmalı, “ Kadınlarımızın üretime katılarak, ülke ekonomisine katkı sağlaması son derece önemli. Bu anlamda Kadın Kooperatifleri desteklenmeli ve sayıları artmalı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Geldiği Erzurum’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Bir Dadaş Hareketi Kurucusu Avukat Ebubekir Elmalı, Saltuklu Kadın Kooperatifini ziyaret etti.

 

 

 

 

 

Erzurum’un marka değerlerinden olan ehram üretimi yapan kadınlarla bir araya gelen Elmalı, “ Kadın iş gücünün üretimdeki yeri ne yazık ki istediğimiz noktada değil. Kadınlarımızın üretime katılmasını sağlamak ülke ekonomisine yapılacak en büyük katkılardan biridir. Saltuklu Kadın Kooperatifini kurarak hem kadın istihdamı sağlayan hem de Erzurum’un “Ehram” kültürünü yaşatan Sayın Hülya Saltuklu’ya ve kooperatife nazik davetleri için Gülümser Ateş hanıma bir Erzurum sevdalısı olarak şahsım adına müteşekkirim.” dedi.

 

 

 

 

 

 

Erzurum’da üretim yapan ayakkabı fabrikasını da gezen Elmalı, “ Erzurum pazara uzak, ham maddeye uzak gibi bahaneler, artık geçerli değil. Erzurum Ovit Tüneliyle limana bağlandı. Lojistik köy var, ulaşım noktasında yeterli alt yapıya sahip. Önemli olan şehirde bir sinerji oluşturmak. Üretim yapan firmaların sayılarını artırabilmek adına gerekli teşviklerden yararlandırmak. Erzurum 6. Teşvik bölgesine alınırsa inanıyorum ki, üretim yapan tesislerin sayıları da artacak. Burada ayakkabı üretimi yapan kardeşlerimi kutluyorum. Erzurum’da istihdam sorununun çözümü, dolayısıyla göçün önlenmesi, bu tarz fabrikaların sayılarının artmasıyla ancak mümkün olacak.” dedi.     

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.