EKONOMİ Haber Girişi : 07 Eylül 2022 15:24

EKMEĞE ZAM TALEBİ

EKMEĞE ZAM TALEBİ
Erzurum'da fırıncılar ekmeğe zam istiyor. 3,5 TL'den satılan ekmeğin 4 TL olmasını istieyen fırıncılar, zam talepleri karşılanmazsa üretim yapamayacak duruma geleceklerini söylediler.

 

Erzurum'da fırıncılar ekmeğe zam talebinde bulunuyorlar. Mevcut fiyatlarla girdi maliyetlerinin altından kalkamadıklarını belirten fırıncı esnafı, son aylarda 16 fırının zarar etmemek için kapandığı belirterek, " zam talebimiz karşılanmazsa, bizlerde ekmek üretemeyecek duruma geleceğiz" dediler. 

 

 

 

 

Girdi maliyetleri olan un, maya, doğal gaz, elektrik, ücretlerine neredeyse günü birlik zam yapıldığını belirten esnaf, "  piyasada unun çuval fiyatı  550 TL civarında. İçerisinde 24 adet olan 250 TL’ye satılan bir koli maya 370 TL oldu." Mevcut fiyatlarla bu maliyetlerin altından kalkmamız mümkün değil" dediler. 

 

 

 

Erzurum’da 200 gram ekmeğin fiyatı Haziran ayında 3,5 TL olmuştu. Bir ayda girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle her geçen gün zarar ettiklerini kaydeden fırıncılar 200 gram ekmeğin 4 TL olmasını istiyorlar. 

 

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Daire Başkanlığı, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Fırıncılar Odası temsilcilerinden oluşan komisyon toplantısında zam talebınde bulunacaklarını söyleyen esnaflar, "bu talebimiz karşılanmadığı takdirde, bir çok arkadaşımız üretim yapamaz hale gelecek."  dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.