SİYASET Haber Girişi : 24 Ocak 2023 15:40

EFE, MADEM AÇTINIZ KESENİN AĞZINI MAĞDURİYET YARATMAYIN

EFE, MADEM AÇTINIZ KESENİN AĞZINI MAĞDURİYET YARATMAYIN
İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, "EYT'DE staj mağdurlarının sorunu çözülmeli"

İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, EYT’te staj mağdurlarının sorunlarına çözüm için Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen önerinin, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğine dikkat çekerek, “ İktidardan gittiğini anlayan hükümet, kesenin ağızını açmışken, çırak ve staj mağdurlarının sesine neden kulak tıkar anlamak mümkün değil.” dedi. 

 

 

 

Yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, “ Her gün ziyaretimize, Staj mağdurları geliyor. aday çırak ve stajyer olarak bugün çalışma yaşamında olan yaklaşık 1.5 milyondan fazla kişi bulunmakta. Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihi emeklilikte başlangıç olarak kabul edilmemesi, stajyer ve çırakların emeklilik hakkının ertelenmesine hatta emekli olamamasına neden oluyor. Baştan aşağıya emeklilik sistemimizin yenilenmesi, haksızlığın giderilmesi şart. Konu ile ilgili meclise sunulan teklif, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. İktidardan gittiğini anlayan hükümet, kesenin ağızını açmışken, çırak ve staj mağdurlarının sesine neden kulak tıkar anlamak mümkün değil.” dedi. 

 

 

 


EYT'lilerle ilgili düzenlemenin eksikleri ve aylık bağlanma oranlarıyla ilgili de haksızlıklar olduğunu kaydeden İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han EFE, “ İktidar seçimden hemen önce maaş yatırmak ve oy devşirmek için meseleyi uzattıkça uzatıyor. Ayrıca EYT ile emekli olacak vatandaşlarımızın, emeklilerimizin Aylık Bağlama Oranları ile ilgili hakları da verilmeli, mağduriyet bitirilmelidir. 2000 yılı öncesinde yüzde 60 olan aylık bağlama oranı, maalesef daha sonra yüzde 39 ve daha altına indirildi. Bu nedenle büyük bir mağduriyet ve haksızlık var. Aynı şartları taşıyarak ve aynı yükü çekerek emekli olan insanlarımızın maaşları arasında böylesine büyük fark olmamalı.” Dedi. 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.