SİYASET Haber Girişi : 14 Şubat 2022 09:09

EFE, EĞİTİMDE ÜLKEYİ GETİRDİKLERİ NOKTA!

EFE, EĞİTİMDE ÜLKEYİ GETİRDİKLERİ NOKTA!
İYİ PARTİ Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, Üniversite tercihlerinde baraj uygulamasının kalkması ile ilgili bir açıklama yaptı. Efe açıklamasında, ironi yaparak, “ Sınavı toptan kaldırın, mülakatla öğrenci alın(!)”dedi.

İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe şunları söyledi; “  Üniversite tercihlerinde baraj puanı kalktı. Bilimsellikten uzak bu karar, ‘YÖK’ü kaldıracağım’ vaadiyle iktidar olan AK Parti’nin, YÖK’ün arkasına sığınarak üniversiteleri bilim yuvası olmaktan çıkardığının göstergesidir. Karar eğitimde AK Parti iktidarın ülkeyi nereden nereye getirdiğini de gözler önüne seriyor.

 

 

 

 

Bu eğitim sisteminin çöküşün açık bir göstergesidir. Barajın kaldırılmasındaki amaç öğrenci bulmakta zorluk çeken düşük kapasiteleriyle, kar oranlarını düşünen özel ve vakıf üniversitelerine ‘müşteri’ bulmaktan öte bir şey değildir. Bu durum ciddi istihdam sorunu yaratacak, diplomalı işsizlere her geçen gün bir yenisinin eklenmesine sebep olacaktır. 

 

 

 

 

Bu Z kuşağının elinden gittiğini, kendisini tercih etmediğini gören AK Parti’nin, gençlere ‘umut satmasından’ öte bir şey değildir.

 

 

 

Bakın ben size bir öneride bulunayım; Hiç sınavda yapmayın. Öğrencileri mülakatla okula alın(!) Yani Kamudaki işe alımlarda uyguladığınız ‘torpil’ sistemini, üniversitelerde de uygulayın olsun bitsin!  Belli başlı bölümler dışında zaten kamuda torpiliniz yoksa iş bulma şansınız da yok. O yüzden sınavı toptan kaldırın. İşe girişler de de KPSS sınavını kaldırın, okuma yazma bilmesi yeter deyin. Yapın mülakatınızı alın adımlarınızı işe. Göstermelik sınavlarınız için bir sürü kaynak da harcamayın (!)”  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.