EBEDİ SAADETLER DİLİYORUM 

Savaşlardan çıkmış, yoklukla, kimsesizlikle mücadele eden bir topluma millet olma bilincini aşılamak, devlet kurmak ve kurulan o devleti modern kurumlarla donatmak öyle her babayiğidin harcı değil.

 

 

 

İnsanları sultana kulluktan, yurttaşlığa evirmek dudak ısırtacak bir keramet değil de nedir? Karanlıktan aydınlığa geçişin, hurafelerin batıl inanışların yerine bilimin konulduğu,  kendi köklerinde kurtuluşu arayanların ilelebet kutlayacakları gündür 29 Ekim. 

 

 


Saltanatları yıkıldı diye, hegemonyaları yerle bir oldu diye, her ne kadar birilerinin adını bile söylemekten korktukları Mustafa Kemal Atatürk’ün efsanevi başarısının adıdır 29 Ekim. 

 

 


"Hâkimiyet, bilâkaydü şart Milletindir. İdare usûlü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir. Türkiye Devletinin şekl-i Hükûmeti, Cumhuriyettir." diyerek elinde Sultan olma, milleti tebaa etme, gücüne güç katma şansı varken, gücünü millete veren Mustafa Kemal’in ATA olduğu gündür 29 Ekim.    

 

 


‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenlerin, Cumhuriyeti ‘reklam arası’ diye niteleyenlerin,  Cumhuriyete ‘100 yıllık pranga’ yakıştırması yapanların karanlıklarında boğulduğu aydınlığın galebe çaldığı gündür 29 Ekim. 

 

 


Çanakkale’de, Conkbayırı’nda, Arıburnu’nda, Samsun’da, Erzurum’da, Sivas’ta, Adana’da, Maraş’ta, Sakarya’da, Urfa’da, Afyon’da, Antep’te, İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da; Yurdun dört bir tarafında savaşan Kara Fatma’nın, Sütçü İmam’ın, Şahin Bey’in, Şerife Bacı’nın, Hüseyiin Çavuş’un, Seyit Onbaşı’nın, Hasan Tahsin’in, Yörük Ali Efe’nin, Nafiz Kotan’ın, Fevzi Çakmak, İsmet İnönü, Kazım Karabekir Paşaların, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canları pahasına vatan kıldığı bu toprakların üzerinde yaşayanların özgürlüğüne kavuştuğu gündür 29 Ekim.

 

 

 
‘Benim naçiz vücudum bir gün elbette toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyerek, yüzyıllar boyu var olacak, Göktürkler’den sonra  adında Türk olan tek devlet Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür 29 Ekim. 

 

 


Kutlu olsun, Ebedi Saadetler diliyorum… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.