DÜN AKŞAM YAPILAN ANKET NE İÇİNDİ?

Seçim dönemleri özellikle aday belirlenme noktasında anketlerin yapılması kadar doğal bir durum yok tabiki. Ancak Dün akşam saatlerinde Erzurum ekibi ( İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve milletvekilleri ) tamda Genel Merkez'de ilçe başkanlıkları için görüşlerini bildirirken, aynı saatlerde hatta gece geç saatlere kadar, Erzurum'da da telefonla anketler yapıldı. Ankara alan kodlu telefon numarısı aradığı kişilere ilçelerde iki isim sordu. Şumu olsun bu mu olsun diye. 

 

 

 

Anlayamadığım, aylardır çalışan, temayül yoklaması yapan, anketler yaptıran, Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hazır bulunduğu bir toplantıda teşkilat mensuplarına yazılı anket yaptıran, AK Parti tamda karar verme aşamasına gelmişken, yeniden bir anket neden yaptırır? 

 

 

 

Bu anketi Genel Merkez mi yaptı, yoksa başka birileri mi? Aday adayı olmayan isimler bile bu anket çalışmasında vatandaşa soruldu. 

 

 

 

Şayet Erzurum ekibi adaylar noktasında mütabık kaldıysa anket niye? diye sormaktan kendimi alamıyorum. Aday adaylarının tabiri caizse gazını almak için mi? Vatandaşa sorduk, siz çıkmadınız demek için mi? 

 

 

 

Erzurum heyeti liste mutabık kaldı deniliyor. Ancak kulislerden edindiğim bilgi durumun çok da öyle olmadığı yönünde. Bir vekilin istediğini, diğer vekil istememiş, Belediye Başkanın söylediği isme, bir başka vekil itiraz etmiş, Belki de bu anket isimler üzerinde mütabık kalınmadığı için yapılmıştır. 

 

 

 

Siyasette bir gün bile çok uzun bir süredir, hele ki böylesi durumlarda. Ama şunu net bir biçimde ifade etmek gerekir ki isimler açıklanmadan kimse yerini garanti görmesin. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.