SİYASET Haber Girişi : 30 Mart 2023 23:21

DÜLGER, İFTAR YEMEĞİNDE YAŞANANLARI ANLATTI

DÜLGER, İFTAR YEMEĞİNDE YAŞANANLARI ANLATTI
CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, CHP Milletvekili Aday Adayı Serhat Can Eş'in partililere verdiği iftar yemeğindeki provokasyonla ilgili açıklamalarda bulundu

ERZURUMEKSPRES - CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, CHP Milletvekili Aday Adayı Serhat Can Eş'in partililere verdiği iftar yemeğindeki provokasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

 

 

 

İftar yemeğinin hemen ardından teşekkür konuşmalarının yapıldığı sırada olayın meydana geldiğini belirten Dülger, ''Konuşmalar esnasında Arka bölümde bulunan 2 kişi ''CHP’ yi PKK ile ilişki içinde olduğu suçlamasını yüksek sesle dillendiriyor. Orada sesler yükselince duruma müdahale ettik. Masadaki 2 kadın 2 erkekten sakin olmalarını ve yanlış bir şey yapıldıysa özür dilediğimizi söyledik''dedi.

 

CHP İl Başkanı Suat Dülger açıklamasında şunları söyledi;

 

''29.03.2023 tarihinde bir restoranda Milletvekili Aday Adayımız Serhat Can Eş’in iftar yemeğinde konuşmalar yapılırken arka bölümde sesler yükselmiştir, hemen oraya giderek duruma müdahale ettik ve masadaki 2 kadın 2 erkekten sakin olmalarını ve yanlış bir şey yapıldıysa özür dilediğimizi söyledik. Olay durulmayınca partilileri oradan çıkardık. Sözü geçen kişinin gazi olduğunu bilmiyorduk. 600 kişilik davetlinin olduğu bu iftarda onlarca gazeteci de duruma şahittir. Oradaki kişi küfürler ve tehditler savurmasına rağmen biz itidalli davranarak olay yerinden ayrıldık. Bunu kamera kayıtları ve davetli gazeteciler de bilmektedir. 
Ayrıca yüzlerce şahit vardır. Bu tartışmalar yaşandıktan çok sonra  öğrendik ki bu şahıslar gaziymiş, bu gazimiz konuşmalar yapılırken CHP’ yi PKK ile ilişki içinde olduğu suçlamasını yüksek sesle dillendirince,  oradaki gençlerimizden biri tepki göstermiş ve olay böyle başlamıştır.  


Daha sonra olay yerine gelen Dernek Başkanı Recep Akgül oradan beni aradı, ben partiye geçmiştim, normal konuşurken, ben “gazi ve şehit yakınlarınız başımızın tacıdır ancak gazilik kisvesi altında politika yapanlara cevap veririz, mücadele ederiz, çünkü bu iktidar yolunda bize provokasyondur, izin veremeyiz” demeye çalışırken Recep Başkan sinirlenerek bize tehditler savurmaya başlamıştır. Ben bunun üzerine telefonu kapattım. Galiba Recep Başkan bu söylediklerimi sinirle yanlış yorumlayarak basına açıklamalar yapmış. 


Bizlere galiz küfür ve tehditler savrulmuştur, buna onlarca kişi şahittir. Bütün bunlara rağmen ben bir süre sonra haklı olsak da tek gazimizin kalbini kırmışsak özür dileriz diye mesaj attım ve kendilerini ziyaret etmek istediğimi söyledim. Ne yazık ki Recep Başkan kabul etmedi. Olay bundan ibarettir, bizim gazi ve şehit yakınlarına sevgi ve saygımız olur ancak. Onların haklarının genişlemesi için mücadele ederiz. Bu vesile ile yeniden üzdüğümüz gazilerimiz varsa özür dileriz. Bu yazdıklarıma onlarca gazeteci-yurttaş şahittir. Kamuoyuna duyurulur.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.