SİYASET Haber Girişi : 12 Ekim 2022 10:09

Dülger, Hükümetin en çok kullandığı en önemli enstrüman Yasaklar

Dülger, Hükümetin en çok kullandığı en önemli enstrüman Yasaklar
CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, AK Parti iktidarının 20 yılın sonunda “ İşsiz mutsuz insanların arttığı bir ülke yarattığını” iddia etti.

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger yaptığı yazılı açıklamada gündemi değerlendirdi. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı altında yurttaşın ezildiğini belirten Dülger, “ Devletin Kurumlarının inandırıcılığı kalmadı. TUİK rakamlarına artık kimse inanmıyor. Seçim yatırımı olarak, gelir artışı zamları, enflasyonu iyice artırıyor. Vatandaş temel tüketim ürünlerini almakta zorlanıyor. İnsanlar en temel ihtiyacı olan beslenme ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Ülkeyi yönetenler hala tarih veriyor, şu gün düzelecek sabredin diye. Verdikleri tarihler geldi geçti, düzelme yerine her geçen gün geriye gidiyoruz. Türk Lirasını değersizleştirdiler. ” dedi.

 

 

 

 

Toplumun her kesiminin mutsuz olduğunu belirten Dülger, “ Geleceğimizin teminatı olan gençlerin umutları tükendi, üniversitelerdeki eğitim seviyesini lise düzeyine düşürdüler. Gençler bir yolunu bulup ülkeyi terk etmek için fırsat bekler hale geldi. Çiftçi, besici artık üretim yapmaktan vazgeçti. Ürünü para etmiyor. Devletine uzun yıllar çalışarak katma değer sağlayan ve ömrünün son dönemini mutlu geçirmek için halay kuran emekliler geçinemedikleri için iş arıyor. EYT’lilerin sorunlarını çözmek için hala formül aranıyor.

 

 

 

 

Sosyal Devlet Olmanın en önemli göstergesi olan Sağlık sistemi neredeyse bitmiş durumda. Saygın mesleklerden sayılan Doktorluk, artık gençler tarafından tercih edilmiyor. Fiziki anlamda 5 yıldızlı otel gibi Şehir Hastaneleri yaptırıp, yandaş müteahhitleri zengin ettiler, ancak Şehir Hastanelerinde uzman doktor yok. Sağlık hizmetlerine en son yüzde 40 zam yapıldı. Geçimini zor sağlayan vatandaş, özel hastanelere de gidemiyor.

   

 

 

 

Baskı, korku ve yasaklarla ülkenin soluğunu kestiler. Kimse konuşsun, kimse eleştirsin istemiyorlar. Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek iktidara gelenler, Yoksulluğu da, Yolsuzluğu da Yasakları da artırdılar. Yoksulluk konuşulmasın istiyorlar, yolsuzlukları kimse dillendirmesin istiyorlar, bunu da yasaklarla yapıyorlar. Hükümetin elindeki en önemli enstrüman Yasaklar. Anayasada ‘Basın hürdür sansür edilemez’ hükmüne rağmen basın ve internet yasalarında 15 yılda 18 kez değişiklik yaparak, sansürü-baskıyı yaygınlaştırdılar. Yolsuzlukların artmasına, yoksulluğun gizlenemez hale gelmesine, kadın cinayetlerine, çocuk tacizcilerine seyirci kaldılar. İşsiz-mutsuz insanların arttığı bir Türkiye yarattılar.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.