SİYASET Haber Girişi : 03 Ocak 2023 12:20

DÜLGER'DEN TEPKİ

DÜLGER'DEN TEPKİ
Dülger, " Şaka gibi enflasyon rakamı"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aralık ayında yüzde 1,18 arttı. Bu artışa rağmen kasımda yüzde 84,39 olan yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 64,27’ye geriledi. Memur ve emeklilerin maaş zammını belirleyecek son 6 aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu. Açıklanan rakamlara tepki gösteren CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, " Rakamlar şaka gibi, iğneden ipliğe her şeye zam gelmiş. TUİK Nereden bu fiyatları alıyorsa, söylesin biz de oradan alışveriş yapalım." dedi. 

 

 

 

 

Dülger yaptığı açıklamasında şunları söyledi; "  Halkın enflasyonu ile TUİK'in enflasyonu arasında adeta bir uçurum var. Tamda memur ve emekliye maaş zammı noktasında enflasyon rakamlarının baz alınacağı dönemde TUİK bu rakamı nasıl bu kadar düşük çıkarır anlamak mümkün değil. Alternatif kuruluşlar enflasyon oranını yüzde 137 açıklarken, TUİK, nereden aldığı fiyatlarla bu rakamı buldu merak ediyorum. Bu rakamları aldıkları yerlerin adnerisini versinlerde vatandaşta oradan alış veriş yapsın. TÜİK'in enflasyonu ile memur ve memur emeklilerinin maaşları yüzde 16,4, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları yüzde 15,4 arttı. Bu hak mıdır, bu adalet midir? Halkın hissettiği enflasyona göre memur ve emekliye yapılacak zam, refah payı ile yüzde 60'ın altında olamaz. olmamalı. Asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğu bir yerde, en düşük memur maaşı bu rakamın üzerinde olmak zorundadır, ayrıca en düşük emekli maaşı mevcut koşullar göz önüne alındığında 8 bin 500 liradan az olmamalıdır. " dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.