SİYASET Haber Girişi : 02 Nisan 2022 14:31

DÜLGER AÇIKLADI; DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN ADS

DÜLGER AÇIKLADI; DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN ADS
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, “ CHP iktidarında yoksulluğa kesin çözümümüz var” dedi ve ekledi ADS ile “5 yıl içinde ülkede insanımızın kimseden yardım istememesini sağlayacağız.”

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Türkiye’de yoksulluğun had safhaya ulaştığını belirterek, “ artık bu durum yapılan yardımlarla çözülemez hale gelmiştir.” dedi.

 

 

 

 

 

Dülger yaptığı açıklamasında şunları söyledi. “  Ekonomik dengeler bozulur zamlar gelir, bu her ülkede olabilir, her ülkede olmayan nerdeyse her gün her hafta sürekli zamdır. Ne üretici üretirken maliyeti öngörebiliyor ne esnaf ürün satarken, ne de tüketici bütçesini yaparken, bu ülke tarihinde bu çapta hiç olmadı böyle bir şey, ben yaşarken görmedim. Aylardır bunu kontrol altına alamadılar, adam gibi zam yapar istikrar sağlardın bir süre sonra denge sağlanırdı, şimdi ne olduğu belli değil.

 

 

 

Bakın işsizlik almış başını gidiyor.  Sağlık Bakanlığının Erzurum geneli için 241 kişilik iş ilanına 50 bin kişi başvurmuş, bu hazin tablo 20 yıldır iktidarda olan ve Erzurum’dan % 70ler civarı destek alan hükümetin sorumluluğu. İki üniversite, bölge hastanesi olmasa Erzurum merkezi, bugünkü nüfusunun yarısını kaybeder muhtemelen. Son 20 yılda Erzurum ileriye değil geriye gitti, gelişiyor algısı verildi, veriliyor. İnşaatçılık çok gelişti, sürekli ev yapılıyor kim oturacaksa içinde. Fabrika yok, bölgenin merkezi olunacak yatırımlar yok, tarım ve hayvancılık bile can çekişiyor. Malatya’yı geçtim yakında komşu iller bile daha çok gelişecek. Erzurum gerilerken gelişiyor algısı verilmesinde iktidar ve yandaşları kadar Erzurum’un entelektüel çevrelerinin de vebali var, güçlü bir şekilde bu algıya tepki verilemedi, iktidardan ya korkuldu ya da beklenti oluşturuldu. Yeni yeni uyanış başladı her kesimde…

 

 

 

 

Ramazan ayına girdik. Her gün onlarca kişi partiyi arayarak ekonomik destek istiyor, ramazan ayında ihtiyaçlı ailelere desteğimiz olacak ama sınırlı sayıda, özellikle son 3 yılda geliri giderine yetmeyen aile sayısı çok arttı, yardımla bu durum düzeltilemez artık. CHP iktidarında yoksulluğa kesin çözümümüz var: AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI.

 

 

 

 

Aile destekleri sigortası ile 5 yıl içinde ülkede insanımızın kimseden yardım istememesini sağlayacağız.

 

Nasıl mı? Hemen anlatayım;

 

ADS ile yoksulluk sınırının altında kalan tüm hanelere, bu sınırın üzerine çıkacakları oranda gelir desteği sağlanacak.

 

ADS mevcut uygulamalardan farklı olarak, yoksul hane ve yurttaş sayısını azaltacak.

Keyfiliği, medyatik hayırseverliği, aileleri sürekli yetkililerle temasa zorlayarak rencide eden zihniyetini ortadan kaldırmayı hedefleyen ADS, “Aile Destekleri Sigorta Kurumu” tarafından yönetilecek.

 

 

 

 

Destek, kadının hesabına

 

 

 

ADS kapsamında yurttaşlara ödenecek olan “Aile Gelir Desteği”, hanelerdeki kadınların hesaplarına yatırılacak, kadınlar ekonomik açıdan güçlendirilecek.

 

 

 

Çocuk ve ev işleri nedeniyle işgücüne katılamayan kadınlara, istihdama katılmaları durumunda ADS kapsamında kreş yardımı yapılacak.

 

 

 

 

Yoksulluk sınırının altındaki ailelerin çocuklarına eğitim bursu, beslenme ve süt desteği sağlanacak.

 

 

 

Bütün bunlar bütçeden karşılanacak, resmi bir yapısı olacak, aile destekleri kurumu oluşturulacak.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.