SİYASET Haber Girişi : 16 Ağustos 2022 09:52

DÜLGER, 20 YIL SONRA GELDİĞİMİZ NOKTA, HER MAHALLEYE BİR BAKKAL

DÜLGER, 20 YIL SONRA GELDİĞİMİZ NOKTA, HER MAHALLEYE BİR BAKKAL
​​​​​​​CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dülger, Tarım Kredi Marketlerindeki indirime dikkat çekerek iktidarı hedef aldı. Dülger “ 20, 30 Kuruş indirimle Enflasyonla mücadele edemezsiniz. Yirmi yıl sonunda ülkeyi getirdiğiniz nokta, her mahalleye bir bakkal anlayışıdır.” dedi.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Ekonomik krizin gün geçtikçe derinleştiğini iddia etti. Dülger Yaptığı açıklamasında; “ Ülkede ekonomi Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşıyor.  şarıdan borçlanma yapamaz hale gelen iktidar, hazineyi içeride borçlandırmaya yöneldi. Temmuz ayı hazine nakit dengesi rakamları bir ayda 92 milyar TL’yi aşan nakit açığıyla tüm zamanların tarihi rekorunu kırarken, ocak- temmuz döneminde 7 ayda yapılan iç borçlanma, geçen yıla kıyasla yüzde 229 artarak üçe katlandı! Kesintisiz şekilde sekiz aydan bu yana artan cari açık, haziranda 3,5 milyar dolara yaklaşırken, yıllık 32 milyar doları aştı! Rakamlar bunları söylerken, iktidar ekonomi yönetimini adeta şova dönüştürdü.

 

 

 

 

Özelleştirme nidaları atarak, “devletin fabrikası olmaz” sloganlarıyla ne var ne yok, Cumhuriyetin bütün kazanımlarını satan bu iktidar, ülkeyi 20 yılın sonunda devletİ bakkal dükkanı işletir hale getirdi. Temel tüketim mallarında kendi marketlerinizde yaptığınız 20, 30 kuruşluk indirimlerle enflasyonla mücadele edemezsiniz.

 

 

 

 

Ayrıca bir şeyi daha merak ediyorum; Madem buradaki ürünler ucuz satılabiliyordu niye bu zamana kadar pahalıya satıldı. Yok eğer fiyatlar maliyetin altına çekilerek satış yapılıyorsa doğacak zararı yine vatandaş mı ödeyecek?

 

 

 

 

Hala gerçekçi ekonomi politikaları üretmek yerine, seçim odaklı şova yönelik yaptığınız uygulamalar, işleri iyice içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Sizin için partinizin bekası, koltukta kalma endişesi her türlü değerden daha yüksek bir hal almış durumda. Göstermelik fiyat indirimi talimatıyla, vatandaşın cebi ve cüzdanı üzerinden siyasi nema ve seçim kazanmanın peşinde olduğunuzu herkes görüyor.” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.