Diyanet göreve iade etti, Vali Memiş yeniden soruşturma istedi.

Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda yaşanan taciz olayı sonrası, Kuran Kursu çalışanlarıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği murakıbın raporu doğrultusunda, Kuran Kursu’ndaki çocuklar beş ay boyunca tacize, tecavüze uğrarken, hiçbir şey fark etmeyen, Kurs Müdürüne 8/1 oranında maaş cezası verilirken 7 çalışanda görevlerine geri döndü.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan  idari soruşturma sonrasında verilen göstermelik cezayı, yazdığımız haberlerden öğrenen Erzurum Valisi Okay Memiş, harekete geçti. Memiş, 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanuna göre, yeniden ön soruşturma yapılması için 3 müfettiş görevlendirdi.

 

 

 

 

Mağdur çocukların aileleri tarafından 7 çalışan hakkındaki adli soruşturmanın yapılabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanuna göre soruşturma izni vermesi gerekiyor. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’nda süreç son derece ağır işliyor. Hala çalışanların soruşturulması için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan izin kararı çıkmadı.

 

 

 

 

Şehrin müftüsü ise sessizliğini koruyor. Bu gün olmuş bir açıklama yapılmadı. Öyle görünüyor ki müftü bey sadece kamuoyuna karşı değil, Erzurum Valisine karşı da sorumsuz. Öyle ki, olay sonrası açığa alınan Kuran Kursundaki 7 kişi ile ilgili Murakıp raporunu da göreve iade edildiklerini de Vali Bey medyadan öğreniyor. Çok merak ediyorum; müftü bey bu kadar layüsel olurken kime güveniyor? Arkasındaki güç kim? Bu gün olmuş, mağdur çocukların ailelerini en azından özür dilemek adına ziyaret etmiş değil.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.