Diğer vekillere örnek olmalı

Bu gün Erzurum’a gelen ve il kongresinde partililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’la ilgili, milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın projelerini anlattı.

Konuşmasında Erzurum'a yönelik önemli müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın adeta bir oya gibi işlediği ve bir önceki gelişindeCumhurbaşkanı Erdoğan’a sunarak desteğini aldığı, 2026 Dünya Kış Olimpiyatları'nı anlattı. Bu olimpiyatları Erzurum'a getirmek için aday olacaklarını ve hükümet olarak her türlü desteği vereceklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Alırız demiyorum ama adayız. Adaylık başvurumuzu yapacağız ancak çok güçlü rakiplerimiz var. İnşallah olimpiyatları Erzurum'a getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın yine yakından takip ettiği, “belediyenin imkanları hafif raylı sistemi yapmaya yetmez, ben bu işi bakanlıktan çıkarırım” diyerek, aylarca uğraş verdiği “Hafif Raylı Sistemin” yatırım planına alındığının müjdesini verdi Cumhurbaşkanı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün "haberim yok" dedikten sonra uzun süre Erzurum gündemini işgal eden, yerli otomobilin şarj ünitelerini üretecek fabrikanın Erzurum’da kurulup kurulmayacağı tartışmasına da son noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Yerli otomobilin şarj ünitelerini üretecek fabrikanın Erzurum’u tercih ettiğini söyledi.

Erzurum milletvekilleri arasında belki de en somut ve uygulanabilir projeleri milletvekili Mustafa Ilıcalı üretiyor. Bu projelerini takip edip sonuca da ulaştırıyor. Erzurum bu gün çağrı merkezlerinin üssü haline geldiyse bunun mimarı Mustafa Ilıcalı’dır. Yiğidi öldürüp hakkını vermek gerekiyor.

Cumhurbaşkanı konuşmasında bahsetmese de şimdi Ilıcalı, Erzurum şeker fabrikasını Erzurumlular alsın diye elinden geleni yapıyor. Toplantılar organize ediyor. İhale bedeli nasıl toplanır, hangi modelle alınabilir bunun çalışmasını yapıyor. 

Yarın hafif raylı sistem yapıldığında, yerli otomobilin şarj ünitelerini üretecek fabrika kurulduğunda ve Erzurum’un aday olduğu 2026 kış olimpiyatları olurda Erzurum’da yapıldığında insanlar bu işlerin mimarı olarak Mustafa Ilıcalı’yı hayırla yad edecekler.

Ben Erzurumlu bir gazeteci olarak çabalarından ötürü milletvekili Mustafa Ilıcalı’yı kutluyor, Ilıcalı’nın bu gayretlerinin, diğer milletvekillerine de örnek olmasını diliyorum. 

Etiketler : Mustafa Ilıcalı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.