SİYASET Düzenleme Tarihi : 08 Ekim 2020 13:51 Haber Girişi : 08 Ekim 2020 14:04

DEVA PARTİSİ'NDEN ERZURUM BAROSU'NA ZİYARET

DEVA PARTİSİ'NDEN ERZURUM BAROSU'NA ZİYARET

Erzurum'da kısa süre içerisinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan Deva Partis Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, ziyaretlerini sürdürüyor. Dün Erzurum Valisi Okay Memmiş'i ziyaret eden Deva Partisi yönetimi, bu günde Baro Başkanı Talat Göğebakanı ziyaret etti. 

 

 

 

 

Baro Başkanı Talat Göğebakan'la bir süre sohbet eden İl Başkanı Vahit Bingöl, devlet yönetiminde ' adil hükmedebilme'nin önemine vurgu yaparak, " Eğer gelişmiş bir ülke olmak istiyorsak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak, insanlara adil hükmetmek zorundayız. Aksi takdirde, isterseniz, yüzlerce fabrika yapın, yüzlerce hava alanı yapın, köprü yapın, bir anlam ifade etmez. Adil hükmetmek yönetimde şiar edinilmesi gereken bir olgudur. Bu anlamda tam bağımsız, siyasetten uzak bir yargı sistemine bu ülkenin ihtiyacı var. Hukuk sisteminin en önemli ayağından biri de savunma hakkıdır. İnsanlar bu hakkını avukatlar aracılığıyla kullanmaktadırlar. Avukatlarımıza bu anlamda ciddi sorumluluklar düşmekte" dedi. 

 

 

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzurum Barosu Baeşkanı Talat Göğebakan'da, avukatlık mesleğinin önemine atıfda bulunarak, “İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü idealimizi gerçekleştirmek için bütün meslektaşlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Herkesle beraber olmaya gayret ediyoruz.  İlkemize, Ülkemize, cübbemize, Cumhuriyetimize, sosyal hukuk devletine, insan haklarına, Onurlu mesleğimize ve meslektaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmya çalışıyoruz.” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.