SİYASET Düzenleme Tarihi : 03 Aralık 2020 13:23 Haber Girişi : 03 Aralık 2020 13:40

DEVA PARTİLİLER KARS'TA ALİ BABACAN'LA BULUŞTU.

DEVA PARTİLİLER KARS'TA ALİ BABACAN'LA BULUŞTU.
DEVA Partisi Kars il kongresi genel başkan Ali Babacan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Kongrede divan başkan yardımcılığını, Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl yaptı...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla 1. Olağan Kars İl Kongresi yapıldı. Kongreye tek aday olarak giren kurucu il başkanı Güven Özen, yeniden il başkanı seçildi.

 

 

 

 

 

 

 

Divan Kurulu Başkanlığına Hüseyin Kaderoğlu, Divan Başkan Yardımcılığına Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Oya Kuyumcu, Divan Üyeliklerine Valit Dilger, Candar Yılmaz ve Mehmet Onur Diri seçildi. Kongre konuşmasında Genel Başkan Ali Babacan şunları söyledi. "

Ekonomimiz son yirmi yılın en kötü seviyesinde. Kişi başına düşen milli gelir 14 sene öncesine döndü, bu yönetim devam ederse daha da gerilere gidecek, görüyoruz. Günlük kazandığıyla geçimini sağlayan milyonlarca vatandaşımız aylardır bir gelir elde edemiyor. Esnafımız ise işletmesini açamıyor. Dükkânlar kapalı. Ama kira işliyor, faturalar işliyor, vergi işliyor, SGK işliyor. Sayaç durmuyor. Bir de devlet ‘vergi vergi’ diye yakasına yapışıyor. Anladık kasayı, hazineyi boşalttılar ama görüyoruz işte, kendilerine gelince para var. Bilmem kaç uçakla seyahatler yapılabiliyor. Büyük ihaleler alelacele, yangından mal kaçırılırcasına yapılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Bugünkü iktidar, halkı önceleyen, vatandaşının canını önceleyen bir yönetim anlayışına sahip değil artık. Halkımızın sağlığı için gereken her tür kısıtlamaya gidilebilir. Ama bunu vatandaşımızı yokluğa mahkûm ederek yapamazsınız.

 

 

 

Ne demişler? Önce iğneyi kendine batıracaksın, sonra çuvaldızı başkalarına batıracaksın. Esas biz size bir acı reçete yazalım. Kaleminiz kâğıdınız hazırsa başlıyorum: Önce hukuk: Anayasa ve kanunlara bağlı kalın. Sonra hemen tasarruf. Hani diyorlar ya ‘itibardan tasarruf olmaz’ diye. Olur, bal gibi olur. Şu yurt içi, yurt dışı seyahatlerinizdeki uçak sayılarını hele bir azaltın.

 

 

 

Konvoylarınızdaki araç sayısını azaltın. Ardından, kamu ihale mevzuatını değiştirin. Üç beş yandaş şirketi zenginleştiren ihale usulüne bir son verin. Şeffaf ve açık ihale sistemiyle kamuya mal ve hizmet alımlarında yandaşlarınızın değil, halkımızın kâr etmesini sağlayın. Kanal İstanbul gibi rant projelerine artık bir son verin. Varlık Fonu’nu kapatın. Derhal tüm kurum ve kuruluşları Sayıştay denetimine açın. Bu kadar basit. Bu reçeteyi uygulayın, bakın nasıl düzelmeye başlıyor işler.

 

 

 

Deva Partisi, ülkemize hak ettiği refahı sağlayacak. Önce şu partili cumhurbaşkanlığı sistemini değiştireceğiz. Tek kişilik yönetime son vereceğiz. Hep söylüyoruz, 84 milyon birden büyüktür. Türkiye birden büyüktür! Devletin, sadece ve sadece halkına hizmet etmesini sağlayacağız. Önce insan, önce vatandaş diyeceğiz. Hakki da hukuku da sağlam temellere oturtacağız. Şeffaf olacağız, denetlenebilir olacağız, hesap verebilir olacağız. Biz ilkelerimizden bir gün bile vazgeçmedik. Emaneti teslim almaya geliyoruz!”

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.