GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ocak 2020 23:41

Dev hastane şimdiden göçtü

Dev hastane şimdiden göçtü
Yaklaşık 400 milyon lira harcanan ve büyük ölçüde yapımı tamamlanan Erzurum Şehir Hastanesi’nin daha açılmadan bazı birimlerinin adeta deprem görmüş gibi ‘yıkılması’ fotoğraf karelerine işte böyle yansıdı.

KAYNAK; Onur SAĞSÖZ- ERZURUMAJANS 

 

ERZURUMEKSPRES / ERZURUM -  İnşaatına 2013 yılında başlanan Erzurum Şehir Hastanesi’nde çekilen bu fotoğraflar şok etti. 1250 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan inşaatına şimdiye kadar yaklaşık 400 milyon lira harcanan hastanede bazı birimlerin yerle bir olması “pes” dedirtti. İlk olarak taşınması beklenen Göğüs Hastanesi için ayrılan blokun tavan kısımları çökerken, havalandırma borularının koptuğu ve tesisatın ciddi şekilde hasar gördüğü fotoğraf karelerine yansıdı.

 

 

SIR GİBİ SAKLIYORLARDI

 

Hastanenin bazı birimlerinin daha şimdiden döktülmesiyle paniğe kapılan Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, yaşanan yıkımı sır gibi saklamaya çalıştı. Bu arada geçen Cumartesi günü Erzurum’a gelen Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da hastanede incelemelerde bulundu. Hastanenin Erzurum’a yaptırılması ve bu aşamaya gelmesinde büyük emeği olduğu bilinen Akdağ’ın yıkılan bölümleri görüp görmediği merak konusu oldu.

 

 

ONARIM BAŞLADI AMA!

 

Bu arada adeta deprem yaşanmış gibi hasar gören hastanede onarım çalışmaları başlarken, müteahhit firmaların suçu birbirlerine attığı iddia edildi. Onarım çalışmalarının Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler tarafından yürütüldüğü öne sürülürken, Şubat ayında açılacağı açıklanan hastanenin uzun bir süre daha hizmete giremeyeceği anlaşıldı. Ayrıca yaşanan bu skandalla ilgili müteahhit firmalara yönelik bir yaptırımın olup olmayacağı da henüz bilinmiyor.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Recep tekin 01 Ocak 1970 02:00

    Ohhhh oyle bi iyi olmuski o eksioglundan ALLAH dorsun surum surum surunsun dunyada rahatlik girmesin cokk insani batirdi insallah o milletin ahi onda kalmayacak hastene dilerim komple yikilirda eksioglu o batirdigi insanlardan beter duruma dusèr

  • ali çakır 01 Ocak 1970 02:00

    onur bey doğruları yazıyorsunuz. egitim araştırma yanına bu hastane nedir. açılmayan hastane hemen çöküyor ya açıldığı zaman çökseydi çoluk çocuk altında kalsaydı. vatandaş olarak oraay gitmek zorunda bırakılıyoruz. yapan mühaehitlere ne ceza verilecek.i

  • Bir vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Sanmıyorum ki Erzurum ve bölgesindeki vataşlar hastahane ihtiyaç duyulduğunda oraya gönüllerince gitmek istemiyor bu konuda anket yapıldı mı bı yapın insanımızın % kaçı orayı istiyor 3 bilesin 5 peki yazık değilmi devletimizede milletimizede insanımız şehir merkezinde bir hastanenin farz olduğu kanaatinde devlet büyüklerimizinde böyle bir yaklaşım göstermesini bekliyor saygılar sunuyoruz..

  • Selçuk K 01 Ocak 1970 02:00

    Onur Bey Merhaba, Tarafsız bir vatandaş olarak haberinize yorum yapmak istiyorum. Yaklaşımınız hiç ama hiç hoş değil. Ayrıca gazetecilik ya da habercilik te bu değil. Oh iyi olmuş, ne güzel olmuş gibi bir haber içeriğiniz var. Sanki hastaneyi il sağlık müdürlüğü yapmış gibi de yaklaşımınız var. Daha eleştirisel ve tarafsız olmanızı temenni ederim. Olaya gelince gerçekten üzücü, hastanenin açılmamış olması büyük bir lütuf olmuş diyelim. Hastane teslim alındı mı alınmadı mı bilmiyorum ama umarım denetim mekanizması sorunsuz işler ve gerekli yaptırımlar uygulanır. Geçmiş olsun diyelim.